Hunyad megye: maga alá temetett a föld három munkást, mindhárman életüket vesztették

Fotó: news.ro
Fotó: news.ro
A Hunyad megyei Petrozsény közelében, Bolibarlang (Peştera Bolii) térségében történt földomlás mindhárom áldozata életét vesztette – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Hunyad Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője.

“Sajnos mind a három személy életét vesztette. A munkások egy vasúti hídnál dolgoztak, amikor rájuk omlott a föld. A kollektív munkabaleset ügyében vizsgálat indul” – mondta Adrian Bozdog.
A munkaügyi felügyelőség által szolgáltatott adatok szerint a munkások egy Bákó megyei, oneşti-i cég alkalmazásában álltak.
Fabius Kiszely prefektus úgy nyilatkozott, folyamatban van az áldozatok kiemelése a rájuk omlott föld és szikladarabok alól. Az egyik munkást már kiemelték, esetében hivatalosan is megállapították az orvosok a halál beálltát.
A Román Vasúttársaság közleménye értelmében a Petrozsény és Banica (Băniţa) közötti vasúti szakaszon található egyik hídnál dolgoztak a munkások.

Felix Stroe szállításügyi miniszter vizsgálóbizottság felállítását rendelte el, a bizottságot Ninel Cercel államtitkár vezeti, aki el is indult a baleset helyszínére.
A közlemény értelmében a minisztérium ugyanakkor ellenőrzéseket rendelt el minden olyan munkatelepen, ahol a tárca által megrendelt munkálatok zajlanak.

A Román Vasúttársaság pályahálózatot kezelő részlegének közleménye értelmében a szóban forgó munkálatokra a vasúti hidak felújítását célzó, európai uniós finanszírozású program keretében került sor. A munkálatokat a Confer Grp/Radaria Rt. nevű, Bákó megyei cég végezte, ezek kivitelezési határideje 2017 novembere.

www.agerpres.ro