Humoristák világkörüli turnéja

Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, vagyis a „szomszédnénik”
Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, vagyis a „szomszédnénik”
A Showder Klub humoristái, Felméri Péter, illetve a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs október 12-én a Nagyváradi Állami Filharmóniában mutatják be vadonatúj humorestjüket, a „Világkörüli Erdély turnét”.

„Mindig szerettünk volna egy világkörüli turnét, de Japánban annyira kevesen beszélnek magyarul, meg olyan drága a repülőjegy, hogy idén is inkább Erdélyben szervezzük meg a közös turnénkat. Meg aztán Erdély a világ közepe, miért ne jönnénk inkább Nagyváradra?” – mondja Bálint Ferenc humorista a rendezvény beharangozójában.

Turné a turnéról

A rendezvény ismertetője szerint idén a turné a turnéról szól, három humoristáról, akik hatodik éve azért járják az országot, hogy vicces jeleneteket stand up comedyvel ötvözve másfél órán át önfeledten szórakoztassanak. „Van az a mondásunk, hogy a humorista az, akit mindig máshol szeretnek, mint ahol épp van, úgyhogy ebből kifolyólag nagyon sokat vagyunk úton” – mondja Bálint. „Persze egy humorista turné nem olyan, mint amikor a Rolling Stones van úton, nekünk például nem is dobálnak melltartókat a lányok a színpadra – teszi hozzá Felméri Péter. – Sokat autózunk két fellépés között, de szerencsére nagyon civilizált a Szomszédnéni. Nyomkodják a telefonjaikat, kussban vannak, ami felbecsülhetetlen érték, és leginkább az érzi át, akinek kisgyerekkel kell autóznia általában.”

A korábbi turnék tapasztalatainál Tóth Szabolcs megjegyzi: „Minden előadás más. A tavalyi turnén egy demotiváló horoszkópot is előadtunk, és sorba kérdeztem a közönséget, hogy vannak-e vízöntők, nyilasok stb. Amikor azt kérdeztem, hogy hol vannak a rákok, a hatéves keresztlányom hangosan bekiabálta: a tengerparton. Hát mit mondjak? Ellopta tőlem a show-t.” „Összességében nézve alig várom, hogy útra keljünk – folytatja Bálint. – Egyedül az lesz fura, hogy múlt hónapban volt az esküvőm, és megszoktam, hogy reggelente az első arc, amit látok, az a feleségemé. Nos, a következő két hétben ez az arc a Szabolcsé lesz, és meg kell mondjam, hogy a feleségem sokkal szebb.” Az előadásra október 12-én, 19 órától kerül sor a Nagyváradi Állami Filharmóniában. Jegyek: a Gekkó pubban (T. Vladimirescu 40., 17–01 óra között), és előadás előtt a helyszínen.