Humán szolgáltatás fejlesztés

Gyenesdiás önkormányzata 7 konzorciumi partnertelepüléssel együtt nyert 245,6 millió forintot, humán szolgáltatások térségi szemléletű fejlesztésére.

A kedvezményezett körben Karmacs, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vindornyafok, Vindornyalak és Zalaszántó település tartozik, a közös munka a vissza nem térítendő támogatással a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Cél a térségbeli életminőség javítása, a települések lakosságmegtartó erejének növelése. Ezek érdekében, a helyi lehetőségek mind jobb kihasználhatóságát elősegítő képzések és közösségépítő rendezvények szervezése.
A térséget lefedő szemléletformáló események a lakosság egységes bevonásával erősítik a társadalmi együttélést, helybéli segélyszolgálat kiépítését, a rászorulók felkarolását és felzárkóztatását. A családsegítő program támogatja a jövő generációját a stabilabb életmód megalapozásában, erősíti mindazokat, akik a jövőjüket a térségben képzelik el. Kiemelt cél, hogy a támogatással az érintett korosztály az általuk preferált kommunikációs csatornákon keresztül találjon foglalkoztatási lehetőségeket. Fontos, hogy a program tovább erősítse azokat, akik jövőjüket a térségben képzelik el, a pályaválasztásnál a helység gazdasági sajátosságainak figyelembevételével növekedjenek a jövőbeni elhelyezkedési esélyeik.
A szolgáltatásfejlesztés, a képzések, a rendezvények, a beruházások és a beszerzésre kerülő eszközök mindezekre nyújtanak hiánypótló és korszerű megoldást.