Húsz év után újra színpadon a Led Zeppelin

Húsz év után újra színpadon a Led Zeppelin
Húsz év után újra színpadra lép a legendás brit rock együttes, a Led Zeppelin. A csapat mindössze egy alkalomra áll össze, két hét múlva hétfőn egy londoni jótékonysági koncerten láthatják őket a rajongók.

Az énekes Robert Plant, a gitáros Jimmy Page és a basszusgitáros John Paul Jones triót Jason Bonham, az együttes elhunyt alapító tagjának, a dobos John Bonhamnek a fia egészíti ki. A jótékonysági koncertet a banda első lemezkiadójának, a tavaly decemberben meghalt Ahmet Ertegunnak tiszteletére adják.

Az 1968-ban alakult Led Zeppelin a világ egyik legsikeresebb rock együttese, több mint 300 millió albumot adtak el idáig. 1980-ban Bonham egy átmulatott éjszaka után megfulladt saját hányadékában, halála után az együttes felbomlott. 1988-ban egyszer összeálltak, már akkor is Jason Bonham helyettesítette apját a dobok mögött. A közelmúltban több legendás csapat is újra összeállt, így a Police, a Genesis és a Take That is ismét koncertezik, a Spice Girls decemberben kezdi világkörüli turnéját.