Hotelt avattak Hegyalján

Hotelt avattak Hegyalján
Mád vezetősége, borászok, környező helységek polgármesterei és a média vett részt azon a belső ünnepségen, amit pénteken tartottak a Mádi Kúria Hotel és Étterem avatása kapcsán.

Mint azt Kálmán Zsolt társtulajdonos elmondta érdeklődésünkre, 1890-ig kell visszamenni az időben az épület történetét illetően, bankközpontként funkcionált az objektum a pátriában. Azonban – mint az jellemző volt az elmúlt félszáz évben az ország más építményeinek esetében is – az állaga leromlott, már-már romossá vált. – A millenniumi évben gondoltunk arra, hogy ebből egy reprezentatív helyet alakítsunk ki, az önkormányzat azonnal rábólintott az ötletre annál is inkább, mert nem volt egy színfoltja Mád centrumának – sorolta Kálmán Zsolt. 

Települési elképzelések 

Elképzelés, tervek, befektetés, kivitelezés, ma történelmi hangulatot idéz az egyébként roppant elegáns szálloda. Huszonnégy szoba, borkóstolásra alkalmas pince áll a térségbe és a községbe látogatók számára, nem beszélve az étteremről, amivel mintegy tizenöt éve nem rendelkezett a község. Galambosi Imre polgármester megjegyezte köszöntőjében, hogy az egység beleilleszkedik a településvezetés fejlesztési elképzeléseibe.

Szeretnénk visszaállítani azt a rangot, amivel egykor büszkélkedett nem csak a hely, de egész Tokaj-hegyalja is, terveink között szerepel, hogy egyfajta szőlészeti-borászati, valamint idegenforgalmi központtá emeljük a községet – mondta a polgármester, mielőtt átvágta az avatószalagot.

Serfőző László