Hőszigetelés Szatmárnémetiben

Hőszigetelés Szatmárnémetiben
Szatmár megye — Szatmárnémetiből tizenegy szatmárnémeti lakóközösség (ez összesen 463 lakást jelent) hőszigetelésre vonatkozó kérelmét továbbították a Térségfejlesztési és Turisztikai Minisztériumba jóváhagyás végett.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ún. energetikai osztályán várják azon lakószövetségek képviselőinek a jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének a kormány által meghirdetett hőszigetelési programhoz. Az érvényben lévő rendelkezés szerint a hőszigetelés költségének 50%–át a Térségfejlesztési és Turisztikai Minisztérium biztosítja, 30%–át helyi költségvetésből kell előteremtse az önkormányzat, és 20%–át a lakástulajdonos fizeti. Eddig Szatmárnémetiben 5 tömbházat (3 elkészült, kettőt augusztus 20–ig adja át hivatalosan a kivitelező) újítottak fel a kormányprogramhoz való csatlakozásnak köszönhetően. Ezt az első hullámot követte a második, amely azt jelenti, hogy jelen pillanatban tizenegy szatmárnémeti lakóközösség (ez összesen 463 lakást jelent) kérelmét továbbították az illetékes minisztériumba jóváhagyás végett. A szükséges összeget magkapta Szatmárnémeti, pontosan 2 020 000 lejt. Ezután következik a munka elvégzésére kiírt licit meghirdetése — tudtuk meg Măgureanu Liliana irodavezetőtől.

Teljes felújítás

A felújítás alkalmával a tömbházak külső szigetelésén túl, az épületek tetejét is rendbeteszik a legújabb technológiákat alkalmazva (megszüntetve az állandó beázásokat) ugyanúgy, mint a pince és a földszint között található szintet is szigetelik, és az alagsorban található vezetékeket is. De bárkinek, aki érdeklődik bővebb információkkal is szolgálnak munkanapokon a 0261 – 807508–as telefonszámon.