Horváth Anna kolozsvári alpolgármester kampányfinanszírozását vizsgálja az ügyészség

Horváth Anna kolozsvári alpolgármester kampányfinanszírozását vizsgálja az ügyészség
A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn házkutatásokat tartott kolozsvári lakásokban, cégeknél és hivatalokban. Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: az ügyészek a választási kampányának a finanszírozására vonatkozó információkat, dokumentumokat gyűjtenek.

Az Agerpres hírügynökség idézte az alpolgármestert, aki szerint az ügyészség a lakásán is házkutatást tartott, és elvitte a jegyzetfüzeteit és a számítógépét.

“Esetleges összefüggéseket keresnek a kampányfinanszírozás és a polgármesteri hivatal keretében végzett adminisztratív tevékenységem között” – idézte az alpolgármestert a hírügynökség.

A Maszol.ro portál arról számolt be, hogy az ügyészek az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének a székházát is felkeresték. Csoma Botond megyei RMDSZ-elnök is arról tájékoztatta a portált, hogy az ügyészek a választási kampánnyal kapcsolatos iratokat vizsgálják a szövetség könyvelői irodájában.

Horváth Anna az egyik közösségi oldalán közölte, hogy az ügyészség a 2014-2016 közötti időszakban feltételezetten elkövetett rendellenességek után nyomoz, és a polgármesteri hivatalban, illetve két tanácsadója lakásán is házkutatást tartott.

“2012 óta vagyok Kolozsvár magyar alpolgármestere. Ez idő alatt törvényesen jártam el minden egyes ügyben, tisztességesen végeztem a munkám. Azt várom, hogy az ügyészség ugyanilyen tisztességgel tegye az övét” – mondta az alpolgármester, aki a júniusi választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kolozsvári polgármesterjelöltje volt.

(MTI)