Honnan szerezzünk be Klimt mintás ajándéktárgyat?

Honnan szerezzünk be Klimt mintás ajándéktárgyat?
Gustav Klimt a szecessziós festészet egyik kiemelkedő, meghatározó és legismertebb alakja. A képei napjainkban több tízmilliós összegekért cserélnek gazdát. Nekünk szerencsére nem kell ennyit kiadni, ha a műveiben szeretnénk gyönyörködni.

Klimt az igazán jelentős műveit 1879 és 1918 között alkotta meg. Ide tartoznak a különböző színházak és templomok falfestményei, csakúgy, mint az ismertebb fennmaradt művei, a falfestmények, tájképek és portrék. Ezek némelyike óriási botrányt kavart, de amik nem, azok sem feltétlenül azért maradtak ki belőle, mert olyan szolidak és visszafogottak voltak. Ez főleg 1896-tól figyelhető meg a művészetében, főleg, hogy a nőalakok kibontott hajjal, kihívóan jelennek meg a korábbi, szemérmes és allegorikus ábrázolásmódtól eltérően.

Ma már szerencsére bármit könnyen lehet reprodukálni, amit hatékonyan felhasználnak a különböző tárgyak díszítésének területén. Pontosan ilyenek Klimt képei is, amik rendkívül keresettek a művészetek iránt rajongók körében. Sőt, egyre inkább megfigyelhető, hogy mintegy státuszszimbólumként egyre többen viselnek híres művekkel kapcsolatos kiegészítőket, mint amilyenek a táskák, golyóstollak, de akár piperetükrök is.

Nincs ez másként Klimt műveivel sem. Lássuk, hogy mik a legnépszerűbbek ebben a szegmensben:

  • Bögre, csésze és egyéb ital fogyasztásra alkalmas eszközök,
  • Üvegtányér, üvegtál, porcelán váza,
  • Szemüvegtok, könyvjelző, díszpárna.

Ezek azok, amikre a legnagyobb a kereslet, amikre a legtöbben kerestek rá. Hiszen mindegyiket Klimt munkássága díszíti, többségüket A csók című képe ihlette. Az egyik legizgalmasabb darab az 1 darabos Klimt poháralátét, ami 6 különböző képpel rendelhető (A csók/The Kiss, Adele Bloch, Gésa, Várakozás, Anya gyermekével, Judith). Az ára is elég baráti, mivel ha mind a hatot megrendeljük sem fizetünk 3000 forintnál többet.

A Klimt könyvjelzők is rendkívül népszerűek, amik számos különböző kivitelben kaphatóak. Az egyik kartonból készül, a másik pedig fém, amit fekete díszdobozban szállítanak. Valljuk be, sokkal kellemesebb hangulatban hagyjuk félbe az olvasást, hogyha egy ilyen remekmű emlékeztet arra, hogy hol is tartottunk éppen.

Minden munkanapunkat feldobhatja egy csodás porcelán bögre, amit a művész képe díszít. Így még a legkellemetlenebb hétfő reggelre is napsütést varázsolhatunk, főleg ha emellett a naptárunkba egy Klimt golyóstollal vezethetjük fel a heti meetingek időbeosztását.

Amennyiben Klimt lenne a kedvenc festője, ne habozzon felkeresni a mindenkiaruhaza.hu oldalt, hiszen már arra sincs szükség, hogy egyedileg készíttessük el ezeket a tárgyakat, mert már valaki megálmodta nekünk őket!

– PR cikk –

Címkék: ,