Holttest a Körösben

Holttest a Körösben

Tegnap 13.30 körül ismeretlen személy holttestére bukkantak az Észak-Ősi pontonhíd közelében, a Körös bal partján, a teniszpálya mögött. A testet egy helybeli amatőr halász találta, ő is értesítette a rendőrséget.

Elmondta: rendszeresen halászik a környéken, sőt, már előző nap is felfigyelt a nádasban lévő azonosítatlan tömegre, de a víz elég magas volt, ezért nem gondolta, hogy holttest van az iszapban. Tegnapra apadt le annyira a víz szintje, hogy felismerte: mégiscsak egy emberi testet takar a növényzet.

A helyszínre kiérkező rendőrök, illetve mentősök meglehetősen kevés információval tudtak szolgálni a helyszínelés alatt. A rövid, valószínűleg barna hajú személyről lábmérete és arcvonásai alapján feltételezte a halottkém, hogy nőnemű személy lehet. Már több napja, akár egy hete lehetett a vízben. Egy szemüvegen kívül mást nem találtak nála. Az egyelőre ismeretlen áldozat fehér trikót és piros kockás kardigánt, illetve barnás színű farmernadrágot és sportcipőt viselt. A rendőrség nem tartja valószínűnek, hogy hajléktalanról volna szó. Az áldozaton külsérelmi nyom nem látszott, a halál pontos idejét és okát a törvényszéki boncolás határozza meg.

Nagy Anikó