Hogyan működik egy ülepítő?

Hogyan működik egy ülepítő?
A Víz Világnapja alkalmából kedden tenkei és belényesi iskolások vettek részt a Nagyváradi Vízművek által kezdeményezett játékos tájékoztatási akciókon.

A vízművek munkatársai elmagyarázták a 120 negyedik osztályos gyereknek, hogyan működik egy ülepítőállomás, majd az ülepítők laboratóriumaiban gyakorta végzett vizsgálatok közül is bemutattak néhányat. Később építőanyagokat adtak a gyerekeknek, hogy készítsék el egy ülepítő makettjét, úgy, ahogy ők elképzelik. A gyerekek munkáit a későbbiekben kiállítják majd az iskolákban, illetve a tenkei és belényesi vízművek székhelyén. Az akció végén a gyerekek édességeket,okleveleket, érmeket kaptak. Az elkövetkezendőkben meglátogatják majd a Belényesen és Tenkén hamarosan működésbe helyezendő ülepítőállomásokat is.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter