Hófesztivál Vértopon

Hófesztivál Vértopon
Idén február 19-21. között tartják meg a Hófesztivált Vértopon. A szórakozás lesz a jelszava a IV. alkalommal megrendezett ünnepségnek is. A sportteljesítményekért járó díjakon kívül, a turisták is kapnak majd különféle díjakat.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény turisztikai célpontból a téli sportok szerelmeseinek találkozóhelyévé alakította Vértopot. A résztvevők száma évről évre jelentősen nőtt, 2015-ben több mint 5000 ember járt itt, idén a szervezők kétszer ennyi turistára számítanak.
Évente új tevékenységek beiktatásával, a Bihar Megyei Tanács, és a magánszektor bevonásával az esemény szervezésébe, a minőség javult. Az első rendezvények alkalmával a libegő és a frissen kialakított sípálya jelentette a rendezvény erősségét, a résztvevők a következő években a nyereményekkel jutalmazott versenyeket, a különleges show-kat vagy a Vartop panzió által szervezett bulikat élvezhették.
A móka a vértopi Beszélőhegyen (Piatra Grăitoare) kezdődik.
Miután a tavalyi szezonban első alkalommal megszervezték a Vartop Freestyle Invitational-t, idén ez egy kompakt set-up-val, összetettebb formában visszatér.
Összesen 12 snowboardost és 3 síelőt kértek fel a román freestyle elitjéből, hogy vegyenek részt ezen a versenyen.
Díjak: általános dobogó snowboardosoknak, legjobb síelő és legjobb gyermek kategóriák.
A verseny felépítése a következő:
Minden versenyző háromszor mutat be minden egyes elemet. A legjobb fellépés számít.
Mindhárom elem esetében a legjobb pontozást veszik figyelembe és ez adja meg a végső pontszámot.
A verseny útvonala a következőkből áll:
-Ugró rámpa, sima 7m.
-Superpipe, 6m hosszú.
-Fun-Box, egyenes, 6m hosszú.
Ezeket az elemeket egymás mellé helyezik el, egy közös leszállóhellyel ellátott rámpán.
Minden végrehjatott elem a közönség örömére szolgál majd, a látványos ugrásokkal és a különleges és veszélyes lecsúszásokkal.
Vasárnap síversenyek lesznek. Két csoport lesz, lányok és fiúk három korcsoportban. (14 éves kor alatt, 14-18 év között és +18 évesek)
Nem hiányoznak majd a turisták számára szervezett szórakoztató versenyek sem, spontán versenyek a partnerek és támogatók szervezésében és természetesen minden számban díjakat lehet majd nyerni.

Újdonságok a korábbi évekhez képest

Újdonság az idén, hogy meghívást kaptak, és visszajelezték részvételüket a hagyományos termelők. A turisták élvezhetik a hagyományos ételeket: füstölt sonka, gombakonzervek, savanyúságok, lekvárok és sajtfélék, de kézzel késztett tárgyak között is válogathatnak majd.
Szintén a pálya közelében élelmiszereket és italokat árusító helyeket is kialakítanak, ahol civilizált körülmények között ehetnek, ihatnak a jelen lévők.
Ebben az évben sporteszköz és terepautó standokat is felállítanak. A turisták tesztelhetik a különféle sporteszközöket, vagy akár gyakorlhatják a különböző tevékenységeket a gyerekek számára kialakított pályákon. Azok pedig, akik jogosítvánnyal rendelkeznek, feliratkozhatnak egy tesztvezetésre is.
Az Apres Ski Party-t egyre inkább alkalmazzák az országos vagy nemzetközi turisztikai célpontok népszerűsítésére. Éppen ezért a három nap alatt Chrom DJ mixel majd saját stílusában.
Első alkalommal a Hófesztiválra, szombat estére meghívást kaptak a román zenei élet legnépszerűbb előadói: Cabron, Feli és a szeretett Smiley felejthetetlen show-val örvendezteti meg a közönséget. A koncert után lesz tűzijáték és fáklyás ereszkedés síléceken. A bulik tovább folytatódnak a pálya alján, valamint a közlei klubokban is.
A rendezvény szervezője a Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Országos Turisztikai Információs Központ, a Diófási (Nucet) Polgármesteri Hivatal, a Bihar Megyei Desztinációs Menedzsment Ügynökség és a Pro Vârtop Turisztikai Egyesület.

Címkék: ,