Hő- és elektromos energia a gyerekotthonnak

Hő- és elektromos energia a gyerekotthonnak
A Holzindustrie Schweighofer és az ausztriai Melk egyházmegye idén télen hő- és elektromos energiával látja el a Szentjobbon található Szent István Szociális Gyermekotthont, amelyet a Caritas működtet.

Összesen három kamionnyi pelletet szállítottak az otthonba 15 ezer euró értékben, amely egész télre biztosítani fogja az „otthon melegét”, a lakók számára.

A szentjobbi gyermekotthon és a Holzindustrie Schweighofer alkalmazottai közti kapcsolat már három éves múltra tekint vissza, akkor döntötték el a vállalat képviselői, hogy az otthon számára hő- és elektromos energiát biztosítanak egész télre, áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. Ennek az volt a feltétele, hogy egy ehhez megfelelő kazánt és fűtésrendszert is felszereljenek az épületbe. Gerald Schweighofer gyorsan döntött, azonnal zöld utat adott az elképzeléseknek, rövid idő alatt pellet-alapú fűtési rendszert szereltek fel. Azóta az ausztriai Melk egyházmegyével karöltve, minden évben biztosítva volt a zöld tüzelőanyag. Gerald Schweighofer és Georg Wilfinger, Melk egyházmegye apátja idén sem tettek kivételt.

Georg Wilfinger apát a segítséget Einstein szavait idézve köszönte meg: „Ne beszéljünk addig nagy felfedezésekről vagy haladásról, míg a világon egyetlen boldogtalan kisgyerek is létezik” – mondta.

„Számomra és a Holzindustrie Schweighofer számára is nagyon fontos, hogy segítsük azokat a közösségeket, ahol tevékenykedünk, legfőképpen, ha gyerekekről van szó. Hogyha a szentjobbi gyerekek a télen melegben lehetnek, azt jeleni, hogy a mi munkánk nem hiábavaló” – mondta Gerald Schweighofer.

A Schweighofer Csoportról

A Schweighofer Csoport egy osztrák eredetű családi vállalkozás, több mint 400 éves tapasztalattal rendelkezik a fafeldolgozás terén. Jelenleg a cégcsoport Európa szerte aktív, legfőbb tevékenysége a fafeldolgozás, de viszkózt és bioenergiát is előállít, illetve erdőgazdálkodási és ingatlan ügyletekben vesz részt. A Schweighofer Csoport Romániában három deszkagyárat és két préseltlemez üzemet működtet. Németországban deszkagyár működik, Ausztriában pedig viszkózt állítanak elő.

A cégcsoport vezető szerepet tölt be az európai faiparban, jelenleg mintegy 3500 embert foglalkoztat. A Holzindustrie Schweighofer a világ több mint 70 országába exportálja termékeit.