"Hittérítő" autóbusz Nagyváradon

Nagyvárad – Szokatlan vallásos nevelési módszerhez folyamodott valaki Romániában: a nagyváradi tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszát a Jelenések könyvéből vett idézetekkel lepte el.

Reklámként adták bérbe neki 110 euróért a jármű felületét. A tömegközlekedési vállalat vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy a Bibliából vett idézetek nem sértenek senkit, ezért indokolatlannak találták a szerződés felbontását.
Nem lehet tudni, hogy ki volt a megrendelő, ugyanis a vállalattól nem adják ki a sajtónak az ügyfél nevét. A városban működő egyházak vezetői cáfolták, hogy tőlük származna a furcsa kezdeményezés.
A megkérdezett nagyváradiakat nem zavarja a “hittérítő” busz látványa, mi több dicséretesnek tartják, hogy “a mozgó Biblia” legalább eszébe juttatja az embereknek a lelkiek fontosságát is.
A nagyváradi utasok közül egyesek abban reménykednek, hogy a Biblia-idézetek hatására a jegyellenőrök is felhagynak majd azzal a “pogány szokásukkal”, miszerint nyugta nélkül teszik zsebre a bliccelőkre kiszabott pénzbüntetéseket.