Hitoktatók tanácskoznak Váradon

Hitoktatók tanácskoznak Váradon
Január 18-21. között a katolikus oktatásért felelős országos társaság (SNEC) szervezésében a nagyváradi Posticumban tanácskoznak a romániai római katolikus és görögkatolikus hitoktatók, iskolák lelki vezetői, a hitoktatásért felelős egyházi megbízottak, teológiai líceumok igazgatói.

Benedek Ramóna, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum hitoktatója azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: összesen 18 magyar és román szakember van jelen, és az ország valamennyi római és görögkatolikus egyházmegyéje képviselve van, résztvevők érkeztek Jászvásárból, Bákóból, Bukarestből, Balázsfalváról, Gyulafehérvárról, Kolozsvárról, Temesvárról, Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Nagyváradról. A SNEC évente egy alkalommal szokott hasonló nagy szabású találkozókat rendezni, a mostaninak pedig az apropója, illetve a különlegessége, hogy a tanügyminisztérium döntése értelmében a 9-12. évfolyamok tantervét is meg kell újítani, így az eszmecsere fő célja a teológiai osztályokban tanított szaktantárgyak (bibliaismeret, katekizmus, lelkiség, egyháztörténet) újbóli átnézése, átértékelése, újragondolása.
A rendezvény csütörtök délután a Böcskei László nagyváradi római katolikus megyés püspök által bemutatott szentmisével kezdődött, és jelen van Ioan Riba atya, a SNEC elnöke, a bukaresti Szent József Gimnázium spirituálisa is.

Ciucur Losonczi Antonius