Modernizálódó Tatra villamosok

Modernizálódó Tatra villamosok

A nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülésén elfogadta a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) Tatra típusú villamosainak felújítására vonatkozó határozattervezetet.
Bővülő váradi csatornahálózat

Bővülő váradi csatornahálózat

Egy sor, a város víz- és csatornahálózatának bővítésére vonatkozó javaslatot fogadtak el a váradi tanács soros ülésén.
Bírság helyett figyelmeztetés

Bírság helyett figyelmeztetés

Noha szabálysértést követett el a nagyváradi önkormányzat azzal, hogy a Szent László tér felújítása során kivágatta az ott lévő tíz egészséges tölgyfát, de mégsem kell bírságot fizetnie a Bihar Megyei Törvényszék jogerős ítélete szerint.
Brexit - Csökken a nagy-britanniai bevándorlás

Brexit - Csökken a nagy-britanniai bevándorlás

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett kimutatása szerint.
Közvetlen repülőút Londonba

Közvetlen repülőút Londonba

Csütörtökön a repülőtéren tartott sajtótájékoztatójukon Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Gheorghe Pasc reptérparancsnok bejelentették: ősztől heti három járatot indít a Ryanair Londonba.
10 trükk, ami nem csak megmen- ti, de újjá is varázsolja a ruháit

10 trükk, ami nem csak megmen- ti, de újjá is varázsolja a ruháit

Ne gondolja, hogy meg kell szabadulnia a kedvenc ruháitól, mert azok menthetetlennek tűnnek. A következő praktikák segíteni fognak.
FRISSÍTÉS/Aláírta az államfő a négy új miniszter kinevezését

FRISSÍTÉS/Aláírta az államfő a négy új miniszter kinevezését

Aláírta Klaus Iohannis államfő az igazságügyi, a gazdasági és az üzleti környezetért felelős új miniszterek, illetve az európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter kinevezését. A beiktatási ceremóniára 15 órától kerül sor a Cotroceni-palotában – tájékoztat az Államelnöki Hivatal.
Román Btk.-módosítás - Iohannis: adottak a feltételek a helyzet normalizálására

Román Btk.-módosítás - Iohannis: adottak
a feltételek a helyzet normalizálására

A büntetőjogot módosító, országos tiltakozási hullámot kiváltó kormányrendelet parlamenti elvetése nyomán adottak a feltételek a helyzet normalizálásra – értékelte Klaus Iohannis államfő csütörtökön, miután az elnöki palotában letette a hivatali esküt a Grindeanu-kormány négy új minisztere.
Akiknek szívesen tapsolunk

Akiknek szívesen tapsolunk

Február 28-án folytatódik a Szent László Egyesület Akiknek szívesen tapsolunk című, nagy sikerű beszélgetéssorozata.
Változatlanul a szabadság a tét

Változatlanul a szabadság a tét

A Székely Szabadság Napjára, március tizedikére készülve nem hagyhatjuk szó nélkül azt, az egész Romániát átfogó, erkölcsi, politikai válságot, amely rövid idővel a választások után százezreket vitt az utcára.
Egyelőre megbukott a kisajátítás

Egyelőre megbukott a kisajátítás

Az RMDSZ és a PSD frakció ellenállása nyomán megbukott a helyi tanácsülésen a telekkisajátítási határozattervezet, mely a református egyház területét is érinti.
Légibiztonsági találkozó lesz

Légibiztonsági találkozó lesz

A Bihar Megyei Tanács arra törekszik, hogy különféle marketing eszközökkel népszerűsítse turisztikai szempontból a megyét, erre vonatkozó szerződést kötött a Ryanair légitársasággal.
Óvatosan az Ady utcán!

Óvatosan az Ady utcán!

A fűtéshálózati munkálatok miatt a nagyváradi Ady Endre utcán több helyen fel van bontva az aszfaltburkolat, ami nagyon megnehezíti az amúgy is keskeny, egyirányú utcán az autóközlekedést.
Pontozás az érettségin

Pontozás az érettségin

Nem változik az idei érettségi metodológiája, azonban a román nyelv és irodalom írásbeli esetén nem kérik majd a novella, a regény és a karcolat műfaji sajátosságainak azonosítását, a pontozással kapcsolatban pedig a változás az, hogy az első tétel 40 és nem 42 pontot ér majd.
Változnak az arányok

Változnak 
az arányok

Ettől az évtől mindössze húsz százalékban számít majd a négy év átlaga a kilencedikbe való felvételinél, az országos felmérőn elért eredmény pedig nyolcvan százalékban.
Ennyi volt! Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

Ennyi volt! Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól – értesült az M1 aktuális csatorna szerdán.
Gondok a vízellátással

Gondok a vízellátással

A Nagyváradi Vízművek Rt. értesíti a lakosságot, hogy az Abed Nego Kft. által, a Codrilor/Olteniei utcák kereszteződésében található DN 500 mm-es fővezetéken okozott üzemzavar miatt, az ivóvíz szolgáltatás megszakadt a Sebes-Körös jobb partján.
Mihai Chirica tisztségek nélkül marad a PSD-ben

Mihai Chirica tisztségek nélkül marad a PSD-ben

Iaşi polgármestere, Mihai Chirca a Szociáldemokrata Pártban (PSD) maradhat, de a politikai tisztségei nélkül, döntött szerdán a párt országos végrehajtó bizottsága. Chirica a PSD alelnöke valamint a párt Iaşi megyei elnöke volt.
Farsangi bál testvérvárosok részvételével

Farsangi bál testvérvárosok részvételével

Az Érmihályfalváért Egyesület idén is megszervezte a városi farsangi bált, melyre a kisváros Gödör rendezvényházában került sor szombaton. A testvérvárosok is képviseltették magukat.
Farsangi repülő-úton voltak

Farsangi repülő-úton voltak

A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium két XI. osztálya idén is megszervezte farsangi ünnepségét, ezúttal Márton Katalin és Tunyogi Hajnalka osztályfőnökök irányításával.
Online adózás után fürdőzhet

Online adózás után fürdőzhet

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal munkatársai február 22-én első alkalommal sorsoltak ki belépőjegyet a Nymphaea akvaparkba azok közül, akik online fizették be adójukat.
Közvita a játszótér-szabályzatról

Közvita a játszótér-szabályzatról

A polgárok részéről szinte teljes érdektelenség övezte a játszótér-szabályzattervezetről tartott közvitát. Elhangzott: a város az idén maximum 200 ezer lejt fog elkölteni a játszóterek eszközeinek kijavítására, felújítására.
Partium-térkép igényelhető

Partium-térkép igényelhető

A Partiumi Területi Kutatások Intézete (PTKI) nagyméretű, falra szerelhető Partium-régió térképeket ajánl fel ingyen egyházi, oktatási intézmények és civil szervezetek számára.
Németországi munkalehetőség

Németországi munkalehetőség

A Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség az EURES céggel közösen 15 németországi állásra keres jelentkezőket: 8 pincér, 2 recepciós, 2 szakács, 2 szobalány, 1 kisegítő.
Több mint 300 bor a diószegi versenyen

Több mint 300 bor a diószegi versenyen

Próbára tették a szervezőket és a zsűrizőket is a XVI. Bihardiószegi Borversenyen részt vettek, hiszen az egész megyét tekintve is rekord számú mintával neveztek. Májusban borfesztivált tartanak, közösen Debrecen városával.
Lehetőségek mezőgazdasági termelőknek

Lehetőségek mezőgazdasági termelőknek

Helyi zöldség- és gyümölcstermesztőket, feldolgozókat hívott meg Mezőgazdasági Termékeket és Élelmiszereket Népszerűsítő Crișana Egyesület a várban megtartott keddi konferenciára.
Kevéssé ismert művek csütörtök este

Kevéssé ismert művek csütörtök este

Shinya Ozaki és Azusa Yamaki japán vendégművészek nem először érkeztek Váradra vendégszerepelni. A filharmónia csütörtöki hangversenyén a váradiak számára kevéssé ismert művekben közreműködnek.
Kommentár: Két közösség I.

Kommentár: Két közösség I.

„Mi, erdélyiek” – milyen jó kis szlogen, amely rejt egy felsőbbrendűségi komplexust és a saját tolerancia túlzott képzetét – mindenek fölött a közösségeink „know-how”-jával büszkélkedünk, egy speciális szolidaritási és megértési recepttel, amely a térségünk sokféleségé révén jött létre.
Öngyilkos lett egy csendőr

Öngyilkos lett egy csendőr

Balesetet okozott, majd öngyilkos lett egy Szilágy megyei származású, de Bihar megyében szolgáló huszonnyolc éves csendőr. Az ügyet a katonai ügyészség vizsgálja.
Bogdánffy Szilárd tudta: nincs visszalépés

Bogdánffy Szilárd tudta: nincs visszalépés

Kedd délután a nagyváradi Székesegyházban Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök tiszteletére végeztek ünnepi vesperást, aminek keretében Madarász Klára értarcsai hívő átvette az egyházmegye főpásztorától az érdemérem ezüst változatát.
Előző
123456  

Esküvői melléklet a Bihari Naplóban

A Bihari Napló február 16-i lapszáma nyolcoldalas melléklettel jelentkezik, amely házasság előtt álló párok számára próbál jó tanácsokkal szolgálni megszívlelendő hagyományokról, szokásokról és babonákról.

Bulvár
13 meghökkentő tény az ókori rómaiakról, amit biztosan nem hallott történelem órán

Színház, gladiátorok, filozófusok – ezekről biztosan szó esett, arról viszont biztosan nem tud, mi történt az elhunyt gladiátorok vérével. Többek között erre is fény derül. 

Történelmi Novellapályázat - 
Arany Sas Díj 2017!

A 2010. novemberében a magyar nyelv és irodalom ápolására alapított Magyar Irodalmi Lap (MIL) fennállása alatt immár 25 000 művet tett közzé. A Lap évente megrendezi hagyományos történelmi novellapályázatát.

Illusztrációkon, hogyan fest a mi generációnk, ha megöregszik

El tudja képzelni, milyen lesz az élete, amikor megöregszik? Megmutatjuk, egy illusztrátor hogyan gondolja, és van benne ráció. Ön hogyan képzeli el a jövőt?

Magyarország
Videó: Összeházasodott egy meggyilkolt kislány anyja és az ügyben nyomozó rendőr

Egymásba szeretett és összeházasodott egy meggyilkolt kislány anyja és az ügyben nyomozó rendőr. A nyolc éves Nikoletta 1988 januárjában tűnt el Gyulán. Holttestét évekkel később egy szemetes zacskóban találták meg a patakparton, a gyilkos pedig azóta sincs meg. 

Ötnapos elvonulás a Posticumban

A nagyváradi Posticum tudatos jelenléten alapuló stresszredukciós módszereket és keresztény kontemplatív imagyakorlatokat ötvöző ötnapos elvonulásra hívja a kedves érdeklődőket.

Mit tudna rajzolni 10 másodperc alatt? És ha adunk 1 percet?

A művészek sokszor órákat el tudnak tölteni azzal, amíg létrehozzák a szerintük tökéletes alkotást. Mark Crilley viszont különleges kihívásra kérte fel rajzoló társait.   

Megerőszakolta, majd halálra késelte szerelmét - Ítélet a felkavaró gyilkossági ügyben

Ítélet az utóbbi idők egyik legfelkavaróbb hajdú-bihari gyilkossági ügyében: a támadó, aki élettársa kishúgával is erőszakoskodott, legkorábban 35 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A következő feladványokat csak úgy tudja megoldani, ha józan paraszti ésszel gondolkozik

Ne próbáljon bonyolult utat keresni a feladatokhoz és sikerül megoldania. Sok sikert kívánunk!

Mobil appok, amire minden részegnek szüksége van

A józan éned ezerszer megköszöni majd neked, ha ezeket telepíted buli előtt.


Pén., 2017.02.24
Gyászhír
Gyászhír
HÍRLEVÉL