Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Budapest - Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le versenyhátrányát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságának ünnepélyes megnyitóján.
Közel kétszáz pénteki járatát törölte sztrájk miatt a Ryanair

Közel kétszáz pénteki járatát törölte sztrájk miatt a Ryanair

Brüsszel - Közel kétszáz pénteki járatát törölte a Ryanair ír diszkont légitársaság a belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légiutaskísérők ismételt részleges munkabeszüntetése miatt - jelentette be a vállalat kedden.

Varga: az eddigi legalacsonyabb kamat mellett bocsátott ki eurókötvényt Magyarország

Budapest - Egymilliárd euró összegben, 1,25 százalékos kamaton bocsátott ki hétéves futamidejű államkötvényt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - jelentette be Varga Mihály kedden.

Heves támadást intézett a konstantinápolyi pátriárka ellen az ukrán ortodox egyház moszkvai patriarkátusa

Kijev - Az egységes ukrán egyház megteremtése ellen emelte fel szavát ismét az ukrán ortodox egyház Oroszországhoz hű "része": a moszkvai patriarkátus szinódusa kedden Kijevben belügyekbe való "durva" beavatkozással vádolta meg I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárkát.

Regionális munkacsoport létrehozását kezdeményezte Brassó megye prefektusa a medveügy rendezésére

Kolozsvár/Brassó - Marian Rasaliu, Brassó megye prefektusa egy kedd délután tartott brassói fórumon regionális munkacsoport megalakítását kezdeményezte, "mely javaslatokat tesz a medve és az ember együttélésének a rendezésére".

Illegális bevándorlás - Pénzbírságra ítéltek egy migránsokat segítő aktivistát Horvátországban

Zágráb - Jelentős, 60 ezer kunás (2,6 millió forint) pénzbírságra ítélte a kelet-horvátországi Zupanja megye szabálysértési bírósága első fokon az Are You Syrious (Komolyan mondja?) önkéntes mozgalom egyik aktivistáját, amiért segített migránsoknak a szerb-horvát határ illegális átlépésében - írta az Index.hr című hírportál kedden. Horvátországban először szabtak ki pénzbírságot migránsokat segítő aktivistára.

Meglepetésre leváltották Angela Merkel 13 éve hivatalban lévő bizalmasát a CDU/CSU-frakció éléről

Berlin - Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag) képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder, az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Nem kell letöltenie börtönbüntetését Németországban a Colonia Dignidad nevű egykori német vezetésű chilei szekta orvosának

Berlin - Nem kell letöltenie gyermekek és kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekben való bűnrészességért Chilében kiszabott büntetését a hazájában a Colonia Dignidad nevű egykori német vezetésű chilei szekta Németországba menekült orvosának - döntött kedden az ügyben eljáró bíróság.

Magyarok Kijevben címmel ismeretterjesztő könyv jelent meg

Kijev - Megjelent Magyar Árpád István Magyarok Kijevben - Fejezetek a magyar-ukrán kapcsolatok történetéből a IX. századtól napjainkig című könyve, amelyet magyar és ukrán nyelven adtak ki.

Először észleltek porvihart a Titánon, a Szaturnusz holdján

Párizs - Először észleltek porvihart a Titánon, a Szaturnusz holdján. Így a Titán a Naprendszer harmadik égiteste a Föld és Mars után, amelyen porviharokat figyeltek meg.

Szupravezetőt fejleszt a Roszatom a CERN kutatóintézet számára

Budapest - Az európai részecskefizikai kutatóintézet, a CERN tervezett új részecskegyorsító projektje számára fejleszt szupravezetőt az orosz Roszatom konszern egyik érdekeltsége, a nukleáris üzemanyagokat gyártó TVEL - tájékoztatta kedden közleményben a Roszatom az MTI-t.
Beluga a Temzében

Beluga a Temzében

London - Beluga, vagyis fehér delfin jelent meg kedden a Temze torkolatvidékén. A helyszínre azonnal természetvédő szervezetek hajói vonultak ki, és igyekeznek védeni a cetfélét a Londonon is áthaladó folyó rendkívül erős forgalmától.

Magyarország önálló standon vesz részt a párizsi szakmai turisztikai vásáron

Párizs - A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében Magyarország idén is önálló standon, hat társkiállítóval mutatkozik be a legjelentősebb franciaországi szakmai turisztikai vásáron, az IFTM Top Resán, amelyet keddtől péntekig tartanak Párizsban.

Bocsánatot kért a német katolikus egyházban történt gyermekbántalmazásokért a püspöki konferencia elnöke

Berlin - Bocsánatot kért a német katolikus egyházban történt gyermekbántalmazásokért a német katolikus püspöki konferencia elnöke kedden a testület Fuldában tartott tanácskozásán.

Időjárás-jelentés - 2018. szeptember 25.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: Magyarországnak stratégiai érdeke, hogy Kína első számú partnere maradjon Közép-Európában

New York - Magyarországnak gazdasági és stratégiai érdeke, hogy továbbra is Kína első számú gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere maradjon a közép-európai térségben - jelentette ki kedden New Yorkban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek az ENSZ-közgyűlés aznap megnyílt csúcsszintű ülésszakán elsőként Vang Ji kínai külügyminiszterrel volt kétoldalú találkozója.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Kovászna megye egyetlen román parlamenti képviselőjét

Kolozsvár - A román legfelsőbb bíróság jogerősen két év négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a székelyföldi Kovászna megye egyetlen román nemzetiségű parlamenti képviselőjét, a Népi Mozgalom Párt (PMP) színeiben megválasztott Octavian Gogát - jelentette kedden az Agerpres hírügynökség.

Potápi: a szórványtelepülések erősödni szeretnének

Belgrád/Maradék - Azok a szórványtelepülések tudtak fennmaradni eddig, amelyek őrizték ragaszkodásukat, hitüket és magyarságukat, és ezek a települések tovább szeretnének erősödni - hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden a vajdasági Maradékon.
Felelős lehet a méhek pusztulásáért a legelterjedtebb gyomirtó

Felelős lehet a méhek pusztulásáért a legelterjedtebb gyomirtó

Washington - Közvetve felelős lehet a méhek pusztulásáért a legelterjedtebb gyomirtó, a glifozát egy amerikai kutatás szerint.

Porosenkót az ukránok fele semmilyen körülmények között nem választaná újra elnöknek

Kijev - A jövő márciusi ukrajnai elnökválasztással kapcsolatban Petro Porosenko jelenlegi államfő bizonyult a legnépszerűtlenebbnek az ukrán politikusok közül egy kedden ismertetett felmérés szerint, amelyben a válaszadók fele úgy nyilatkozott, hogy semmilyen körülmények között nem fog a mostani elnökre szavazni.

Megvan az Európai Egyetemi Filmdíj öt jelöltje

Hamburg - Az Európai Filmakadémia (EFA) és a Hamburgi Filmfesztivál hétfőn nyilvánosságra hozta az Európai Egyetemi Filmdíjra jelölt filmek címét.
Tuti tippek egy harvardostól a sikeres tanuláshoz!

Tuti tippek egy harvardostól a sikeres tanuláshoz!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - „Leülök pár órára tanulni” – gondoljuk magunkban, ám lelkünk mélyén jól tudjuk, hogy annak a pár órának csupán töredéke telik majd a tananyag tényleges elsajátításával. A fennmaradó időt ugyanis ki-ki saját szájíze szerint inkább internetezéssel, szenvedéssel, kifogások keresésével, vagy egyéb elfoglaltsággal tölti. Mindent megváltoztat azonban, ha megfogadjuk egy sikeres harvardos hallgató roppant egyszerű, mégis elmés tanácsait, amely utat mutat a hatékony tanuláshoz.

Szombaton lesz az Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap

Budapest - A szervadományozás és a szervátültetés fontosságára hívják fel a figyelmet a Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap programjai szeptember 29-én, szombaton a fővárosban - mondta Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért kuratóriumi elnöke.

Tokióban mutatják be először Pálfi György új filmjét

Budapest - Pálfi György Az Úr hangja című új filmjét első alkalommal a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja a közönség - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

A Beatles Fehér Albuma szuper újrakiadásban jön a jubileumra

Budapest - Szuper kiadásban, az eredeti felvételek új sztereó remixével, valamint a kultikus demófelvételekkel jelenik meg november 9-én a Beatles Fehér Albuma, az eredeti kiadás 50. évfordulójára.
Hátborzongató fotók az 1900-as évek gyermekmunkásairól

Hátborzongató fotók az 1900-as évek gyermekmunkásairól

USA - Lewis Hine 1908-ban lett a Nemzeti Gyermekmunkaügyi Bizottság hivatalos fotográfusa. Ekkor még sejtelme sem volt róla, mekkora fába vágta a fejszéjét. A következő egy évtizedben Amerikát járva sorra látogatta azokat a gyárakat, ahol gyermekmunkásokat alkalmaztak. Emiatt folyton ki volt téve a gyártulajdonosok fenyegetéseinek, akik igyekeztek távol tartani a nyilvánosságot a gyárak falaitól.
Hegyimentők segítségére szorultak Romániában a hó fogságába került turisták

Hegyimentők segítségére szorultak Romániában a hó fogságába került turisták

Bukarest - Fagypont alá esett a hőmérséklet és helyenként tíz centimétert is meghaladó hó hullott keddre virradó éjszaka Románia hegyvidékein, a 2000 méter feletti utakon és ösvényeken rekedt turisták több helyütt hegyimentők segítségére szorultak.

Brexit - A brit kormány egységesítené az EU-ból és az EU-n kívülről érkezők bevándorlási szabályozását

London - A brit kormány egységesítené az Európai Unióból és az EU-n kívüli országokból érkezők bevándorlási szabályozását a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után a keddi kabinetülésen hozott elvi állásfoglalás szerint.

Nick Mason (Pink Floyd) újra kiadott szólólemezekkel, turnéval tért vissza

London - Roger Waters és David Gilmour aktuális sikerein felbuzdulva újra aktivizálta magát Nick Mason, a Pink Floyd harmadik tagja is. A legendás brit rockzenekar dobosának újra megjelentek korábbi szólólemezei, miközben korai Pink Floyd-számokkal turnézik egy supergrouppal.
Helyezés az európai sofőrversenyen

Helyezés az európai sofőrversenyen

Berlin, Miskolc - Tizedik helyen végzett a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) csapata az Autóbuszvezetők Európai Bajnokságán Berlinben.

Helsinkit és Lyont választották az intelligens turizmus európai fővárosainak

Brüsszel - Először osztják ki az intelligens turizmus európai fővárosainak járó díjat, amelyet idén Helsinki és Lyon érdemelt ki a zsűri döntése alapján - tudatta az Európai Bizottság illetékes irodája kedden.
Lángoló erdők miatt evakuáltak több száz ember Toszkánában

Lángoló erdők miatt evakuáltak több száz ember Toszkánában

Róma - Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz következtében, amelynek oltása nehezen halad az erős szél miatt.

Századvég: a Kína-USA vámháború szinte az egész világgazdaságra kihat

Budapest - A Kína és az Amerikai Egyesült Államok közötti vámháború szinte az egész világgazdaságra kihat - mondta Szabó Dávid József, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

Illegális bevándorlás: visszavont regisztrációval nem hajózhat az olasz parti vizeken az Aquarius

Budapest - A panamai regisztráció visszavonása nyomán Olaszország megtagadhatja, hogy az olasz parti vizeken hajózzon a menekülteket szállító Aquarius - jelentette ki Tóth Norbert nemzetközi jogász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Rákóczi Szövetség: egyre népszerűbb a magyar iskola Kárpátalján

Budapest - Az elmúlt évhez képest az idén 10 százalékkal több kárpátaljai kisdiák kezdte meg a tanulmányait magyar nyelvű osztályokban - közölte a Rákóczi Szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

ENSZ-közgyűlés - Oktatási és diplomáciai megállapodásokat ír alá kétoldalú tárgyalásain Szijjártó Péter

New York - Oktatási, tudományos, illetve diplomáciai témában írnak alá négy kétoldalú megállapodást Magyarország, valamint Moldova, Tunézia, Namíbia és a Palesztin Hatóság között kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés hivatalosan megkezdődő csúcsszintű ülésszakának helyszínén - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek nyilatkozva.

Az utóbbi 27 év legfontosabb népszavazására készül Macedónia

Belgrád/Szkopje - Legutóbb huszonhét éve volt akkora tétje népszavazásnak Macedóniában, mint most, hiszen 1991-ben a macedónok arról határoztak, hogy függetlenné váljanak-e Jugoszláviától, vasárnap pedig azért járulnak az urnák elé, hogy a nyugat-balkáni ország nevének megváltoztatásáról döntsenek, és ezáltal lehetővé tegyék Macedónia számára az euroatlanti integráció folytatását.

ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: a világ eddig biztonságosnak tekintett részeit is veszélyek fenyegetik

New York - Az új biztonsági kihívások miatt ma már a világ olyan részeit is veszélyek fenyegetik, amelyeket eddig biztonságosnak tekintettünk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakához kapcsolódóan rendezett Nelson Mandela béke-csúcstalálkozón.

Szakértő: nem sértett ukrán törvényt a magyar konzul az állampolgársági eskütételről kiszivárogtatott felvételen

Kijev - Nem sértette meg Ukrajna egyetlen törvényét sem a beregszászi magyar konzul azon a videofelvételen, amelyet múlt szerdán szivárogtatott ki az Ukrinform ukrán állami hírügynökség kárpátaljai magyarok eskütételéről - jelentette ki Tóth Mihály, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Koreckij Állam- és Jogtudományi Intézetének nyugalmazott tudományos főmunkatársa hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.
Eltávolítják a mesterséges zátonynak szánt mérgező autógumikat a francia vizekből

Eltávolítják a mesterséges zátonynak szánt mérgező autógumikat a francia vizekből

London - Eltávolítják a mesterséges zátonynak szánt autógumikat a dél-franciaországi part menti vizekből, mert kiderült, hogy mérgező anyagokkal szennyezik a környezetet.
 
Előző
123456