Origo: a Fidesz önként felfüggeszti átmenetileg a részvételét az EPP munkájában

Origo: a Fidesz önként felfüggeszti átmenetileg a részvételét az EPP munkájában

Budapest - Az Origo információi szerint nem zárják ki a Fideszt és nem is függesztik fel a néppárti tagságát. A Fidesz úgy döntött, hogy egy ideig önként felfüggeszti részvételét az Európai Néppárt munkájában.
Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

Brüsszel/Budapest - A Fidesz egyoldalúan felfüggeszti jogainak a gyakorlását az Európai Néppártban (EPP) az EPP által felkért háromtagú bizottság jelentésének elkészültéig - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán Brüsszelben az EPP politikai gyűlésének ülése utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelyet élőben közvetített az M1 aktuális csatorna.
Brexit - Felmérés: a britek csaknem kivétel nélkül megalázónak tartják a Brexit kezelési módját

Brexit - Felmérés: a britek csaknem kivétel nélkül megalázónak tartják a Brexit kezelési módját

London - A legfrissebb felmérés szerint a britek csaknem kivétel nélkül "nemzeti megaláztatásként" élik meg a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) kezelési módját. Az így vélekedők legnagyobb egyedi csoportja a brit kormányt tartja felelősnek, a legkevesebben az Európai Uniót hibáztatják.
A londoni National Portrait Gallery nem kér az amerikai opioidválságban érintett család adományából

A londoni National Portrait Gallery nem kér az amerikai opioidválságban érintett család adományából

London - A londoni National Portrait Gallery nem fogadja el az egyesült államokbeli opioidválságban érintett, dúsgazdag Sackler család egymillió fontos (365 millió forint) adományát.
Videó: Íme 5 trükk, amivel kaszinókat fosztottak ki!

Videó: Íme 5 trükk, amivel kaszinókat fosztottak ki!

Ez a néhány ember nem kevés pénzhez jutott hozzá, hála a leleményes trükköknek, amiket bevetettek a kaszinókban. Kíváncsi vagy, hogy akasztottak milliókat?

Siklósi Beatrix dokumentumfilmje is versenyez a Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon

Budapest - Siklósi Beatrix Övék a mennyek országa című dokumentumfilmjének harmadik, Szíriával foglalkozó epizódját is jelölték az orlandói Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon (International Christian Film Festival - ICFF) a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

Súlyosbította Radovan Karadzic ítéletét az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa

Brüsszel/Hága - Jogerősen életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtotta Radovan Karadzic egykori boszniai szerb elnököt szerdán az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT), súlyosbítva a háborús bűnök miatt első fokon kiszabott ítéletet.

Áder János: a 21. század a víz évszázada lesz

Pécs - Míg a 20. század az olaj évszázada volt, addig a 21. század a víz évszázada lesz - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szerdán Pécsett.

Német lap: Wolfgang Schüssel, Herman van Rompuy és Hans-Gert Pöttering alkothatja a "három bölcs" tanácsát a Fidesz EPP-tagságának ügyében

Berlin - Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár, Herman van Rompuy, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanács volt elnöke és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament (EP) volt elnöke alkothatja a Fidesz európai néppárti (EPP) tagságának ügyében eljáró "három bölcs" tanácsát a Spiegel Online német hírportál brüsszeli értesülése szerint.
Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig

Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig

London - Theresa May brit miniszterelnök szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének (Brexit) elhalasztását június 30-áig.

Brexit - Varsó szerint a Brexit elhalasztása nem okozna nehézségeket az EU-nak

Varsó - A brit uniós tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztása június 30-áig nem okozna intézményi jellegű nehézségeket az Európai Uniónak (EU) - állapította meg Konrad Szymanski, az EU-ügyekért felelős lengyel miniszter, reagálva Theresa May brit miniszterelnök szerdai javaslatára.

Illegális bevándorlás - Szijjártó: növelni kell Jordánia európai uniós támogatását

Budapest, Ammán - Növelni kell a Jordániának juttatott európai uniós támogatások mértékét a menekültügyi kérdés kezelése érdekében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ammáni sajtótájékoztatóján szerdán.

Brexit - EP-elnök: akár van megállapodás, akár nincs, az emberek jogai érinthetetlenek

Brüsszel - Nem lehet megváltoztatni a megállapodás tartalmát, de "egy dolog világos, akár van megállapodás, akár nincs Nagy-Britannia európai uniós tagsága megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről és az EU-hoz fűződő jövőbeli kapcsolatokról, az emberek jogai érinthetetlenek" - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szerdán.

Matteo Salvini: az olasz kormánypártok közösen döntöttek a Diciotti hajó szállította migránsok sorsáról

Róma - Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga alkotta kormány közös felelősségét hangsúlyozta az olaszországi migrációs politikában hozott döntésekben Matteo Salvini belügyminiszter, a Liga vezetője abban a beszédében, amelyet az olasz parlament felsőházában szerdán mondott el a mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló szavazás kezdete előtt.
Vietnamban várják az egyenletek

Vietnamban várják az egyenletek

Miskolc - Marci nemcsak matematikából kiváló, de ott van az ország legjobb úszói között is.
Gyümölcslevet fecskendezett az ereibe a nő, hogy szuperegészséges legyen

Gyümölcslevet fecskendezett az ereibe a nő, hogy szuperegészséges legyen

Kína - Mondanunk sem kell, hogy nem lett egészséges a kínai nő, sőt majdnem belehalt a nem mindennapi terápiába.

Iraki iskolák újjáépítéséhez kér adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest - Iraki iskolák újjáépítéséhez gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet, a kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal.

Bajor miniszter: Orbán Viktor elfogadta a szorosabb tudományos együttműködésről szóló bajor javaslatot

Berlin - Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta a bajor tartományi kormánynak a budapesti Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatos javaslatát a tudományos együttműködés elmélyítéséről - mondta Florian Herrmann szövetségi-, európai és médiaügyekért felelős bajor miniszter, a tartományi miniszterelnöki hivatal (Staatskanzlei) vezetője a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerdai számában.
Különböző szokások, amelyek a legtapasztaltabb turistán is kifoghatnak

Különböző szokások, amelyek a legtapasztaltabb turistán is kifoghatnak

Amikor egy másik országba mész kirándulni, hasznos lehet, ha előzetesen tájékozódsz arról, hogy milyen etikettszabályok vannak az adott helyen, így nem érhet kellemetlen meglepetés. Ha nem akarsz bajba kerülni vagy megsérteni másokat, akkor a Bright Side által összegyűjtött információk neked is hasznosak lehetnek.

Izraeli katonák agyonlőttek két palesztin támadót

Jeruzsálem - Izraeli katonák agyonlőttek két palesztint szerdán, a kora reggeli órákban a ciszjordániai Nábluszban, a palesztinok előzőleg robbanószerkezeteket dobtak feléjük egy elhaladó járműből - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
Újabb amerikai bíróság állapította meg a német Bayer cég gyomirtójának rákkeltő hatását

Újabb amerikai bíróság állapította meg a német Bayer cég gyomirtójának rákkeltő hatását

Washington - Újabb amerikai bíróság állapította meg kedden, hogy rákkeltő a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtó. A döntés ezúttal is San Franciscóban született.
A Facebook bejelentette: szabályozza a kisebbségeket és nehéz helyzetben lévőket célzó hirdetéseket

A Facebook bejelentette: szabályozza a kisebbségeket és nehéz helyzetben lévőket célzó hirdetéseket

Washington - Sheryl Sandberg, a Facebook második számú vezetője kedden bejelentette, hogy a vállalat szabályozni fogja a kisebbségeket és nehéz körülmények között élőket célzó hirdetéseket.
A középkor még a Trónok harcánál is izgalmasabb volt - itt van 5 érdekesség, ami ezt alátámasztja

A középkor még a Trónok harcánál is izgalmasabb volt - itt van 5 érdekesség, ami ezt alátámasztja

Az európai középkort nem véletlenül szokás a "sötét" jelzővel illetni: dúltak a háborúk, kórok pusztítottak, a higiénia pedig nem volt túl gyakori vendég az emberiség mindennapjaiban. A korszak viszont emellett megmaradt érdekes és misztikus periódusnak, amiről sajnos még mindig nem tudunk eleget. A Bright Side nemrég összeállított cikke most segíthet betömni néhány lyukat.

A román államfő megerősítette, hogy népszavazás kiírását is tervezi az EP-választás napjára

Bukarest - Klaus Iohannis román államfő megerősítette kedden, hogy népszavazás kiírását is tervezi május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választás napjára.

Illegális bevándorlás - Magyar állampolgárságú embercsempészt vettek őrizetbe a szlovén hatóságok

Zágráb - Hat pakisztáni és négy bangladesi migránst tartóztattak fel a szlovén hatóságok a Kopertől 25 kilométere lévő Kozina település közelében, egy magyar állampolgár gépkocsijában - közölte a koperi rendőrség kedden.
Lakóautó 350 ezerből? Nem lehetetlen!

Lakóautó 350 ezerből? Nem lehetetlen!

Nagy-Britannia - Alternatív megoldás azoknak, akik nem feltétlenül dobnának ki vagyonokat egy komplett lakókocsira.

Új-zélandi terrortámadás - TEK: néhány órát tartózkodott Budapesten a merénylő

Budapest - Csak néhány órát tartózkodott Budapesten az új-zélandi terrorcselekmény elkövetője, és a Terrorelhárítási Központ (TEK) eddigi ismeretei szerint ezalatt nem lépett kapcsolatba senkivel.

Amerikai legfelsőbb bíróság: a kormánynak joga van a kitoloncolásra váró migránsok fogva tartására

Washington - A kormánynak joga van a kitoloncolásra váró illegális migránsok korlátlan ideig tartó fogva tartására - döntött kedden az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság.

Brexit - May júniusig tartó halasztást kér, hosszabb halasztás lehetőségével

London - Theresa May brit miniszterelnök nem hivatalos értesülések szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) "legalább" június végéig tartó elhalasztását fogja kérni az Európai Uniótól, de nyitva akarja hagyni az ennél jóval hosszabb, akár kétévi halasztás lehetőségét is.
Ugorj fejest a tavaszba! - Eddig szép termést hozott failfronton a március

Ugorj fejest a tavaszba! - Eddig szép termést hozott failfronton a március

Ebben a hónapban a hőmérséklettel párhuzamosan mintha az emberek önbizalma is megnőne: olyan dolgokat vállalnak be, amikhez amúgy nem sok közük van. Szárnypróbálgatásaikból a FailArmy készített bő hatperces videót.

Időjárás-jelentés - 2019. március 19.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

PM: Magyarország és az Egyesült Államok együttműködése fontos szerepet játszik a gazdaság teljesítményében

Budapest - A Magyarország és az Egyesült Államok közötti együttműködés fontos szerepet játszik a magyar gazdaság egyre jobb teljesítményében - jelentette ki Varga Mihály, aki hivatalában fogadta Mike Crapót, az Egyesült Államok Szenátusa bankügyi, lakhatási és
15 fotó csodás világunkról, amitől mindenkit kiver a víz

15 fotó csodás világunkról, amitől mindenkit kiver a víz

A sok aranyos állat és lenyűgöző tájkép után hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a természet sötét oldaláról. Pedig létezik, függetlenül attól, hogy odafigyelünk rá vagy sem.
Magyar-lengyel védelmi együttműködésről tárgyaltak Budapesten

Magyar-lengyel védelmi együttműködésről tárgyaltak Budapesten

Budapest - Magyarország és Lengyelország közötti védelmi együttműködésről tárgyalt kedden Budapesten a két ország szakminisztere.
Szijjártó Péter és Benjámin Netanjahu magyar külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben

Szijjártó Péter és Benjámin Netanjahu magyar külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben

Jeruzsálem - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyar külgazdasági képviseletet nyitott kedden Jeruzsálemben.
Európai Számvevőszék: egyre több kiberbiztonsági feladata lesz az Európai Uniónak

Európai Számvevőszék: egyre több kiberbiztonsági feladata lesz az Európai Uniónak

Brüsszel/Luxembourg - Nőtt a kibertámatások kockázata az Európai Unióban, ezért egyre több feladata lesz az EU-nak a kiberbiztonság megerősítésében - közölte friss jelentésében a luxembourgi központú Európai Számvevőszék kedden.

Az Európai Bizottság internetes felületet tett elérhetővé kartell-, és egyéb vitarendezési ügyek intézésnek megkönnyítésére

Brüsszel - Az Európai Bizottság új online felületet tett elérhetővé, amely a társaságok és jogi képviselőik számára megkönnyíti, hogy kartellügyekkel kapcsolatos engedékenységi és vitarendezési eljárások és nem kartellügyekben folytatott együttműködés keretében nyilatkozatokat és dokumentumokat nyújtsanak be.
Meg fogsz lepődni, milyen pornót néznek a legszívesebben a nők... (18+)

Meg fogsz lepődni, milyen pornót néznek a legszívesebben a nők... (18+)

Az egyik legnagyobb, +18-as videókat megosztó oldal, a Pornhub egy igen meglepő mérést tett közzé, amiből kiderült, hogy melyik a nők kedvenc pornója...

EP-választás - Több mint 300 ezer támogató aláírást gyűjtött az RMDSZ

Kolozsvár - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több mint 300 ezer aláírást gyűjtött az európai parlamenti választásokra állított jelöltlistája támogatóitól - közölte keddi hírlevelében a szövetség.
Holland rendőrség: komoly jelek utalnak arra, hogy terrortámadás történt Utrechtben

Holland rendőrség: komoly jelek utalnak arra, hogy terrortámadás történt Utrechtben

Brüsszel/Utrecht - Komoly jelek utalnak arra a holland rendőrség keddi bejelentése szerint, hogy az előző napi, három halottal járó lövöldözés egy utrechti villamoson, terrorista indíttatásból elkövetett támadás volt.
 
Előző
123456