Tíz gól esett Encsen

Tíz gól esett Encsen

Öt mérkőzést rendeztek a labdarúgó megyei I. osztály, 1. fordulójában, szombaton.
Idegenben is magabiztosan nyert a Lak

Idegenben is magabiztosan nyert a Lak

A labdarúgó megyei I. osztály 17. fordulójában öt találkozót játszanak szombaton.

Az energia ellátásba a szélerőmű is bedolgozott

Bükkaranyos - A szélerőmű rendszerére kapcsolt villanyautó gyorstöltő berendezés műszaki főpróbáját sikeresen tartották meg Bükkaranyos határában március 31-én.

„24” – Halálos közlekedési baleset Bereten: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 25-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
A révkomáromi tanácskozásról és az ónodi vásárról is szó esett az EP-plenárison

A révkomáromi tanácskozásról és az ónodi vásárról is szó esett az EP-plenárison

Brüsszel, 2012. július 2., hétfő (MTI) - Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának múlt szerdai révkomáromi ülését kifogásolta két szlovák képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén hétfőn, az úgynevezett egyperces felszólalások között; az ónodi vásár megmentéséről is szó esett.
Munkácsi Dóra zongoraestje
Olvasó Riporter

Munkácsi Dóra zongoraestje

Zongoraest lesz március 27-én, kedden 18 órakor a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében Munkácsi Dóra előadásában.

Borkóstoló lesz a várban

Nagyvárad- A Bihar megyei Vincellér Egyesület borkóstolót szervez a nagyváradi vár multifunkcionális termében 2012. március 30-án, pénteken 19 órától, idén első alkalommal.
Apnoe koncert kedd este a Moszkvában
Olvasó Riporter

Apnoe koncert kedd este a Moszkvában

Az APNOE zenekar tagjai a legkülönfélébb stílusok képviselői. Rock zenész, táncházi muzsikus és klasszikus zenész közös nevezője pedig nem más, mint a kimeríthetetlen magyar népdalkincs, ami a halhatatlan rock’n’roll révén lesz új, mai tartalmak hordozója.
Akció, bűnmegelőzési jelleggel Pingyomon

Akció, bűnmegelőzési jelleggel Pingyomon

Miskolc - A legutóbbi akció sikeres volt, most megismételték az egyenruhások.

Nőnapi koncert a galériában

Nagyvárad- A Romániai Képzőművészek egyesülete váradi fiókszervezetében lebonyolításában a Nemzetközi Nőnap alkalmából március 8-án, csütörtökön délután 5 órától koncerteket tartanak a Fő utcai Vízuális Művészetek Galériájában, ahol ezekben a napokban különben vásár zajlik.

Nőnapi bál Bihardiószegen

Bihar megye - A bihardiószegi körzeti RMDSZ-szervezet március 10-én, szombaton 19 órai kezdettel nőnapi bált rendez a helyi kultúrházban.
Kortárs dráma a Szigligeti Színházban
Olvasó Riporter

Kortárs dráma a Szigligeti Színházban

Howard Barker Jelenetek egy kivégzésből című drámáját mutatja be a Szigligeti Társulat március 2-án, pénteken 19 órától a nagyváradi színházban.

Vállalkozók találkozója

agyvárad - Munkaadók fórumja címmel kerekasztal beszélgetést szervez hétfőn, február 27-én a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal kistermében a Ruhama Alapítvány Karrierek központja a Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Bihar megyei Cégek Egyesületével, valamint a Bihar megyei Munkaadók Szövetségével közösen.

Emlékezés Károlyi Irénre

A Várad-hegyfoki Premontrei Kanonokrendi Prépostság közösen a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetségével (BINCISZ) több rendezvénnyel is tiszteleg dr. Károly József Irenaeus O.Praem tudós (1854. március 6.- 1929. március 13.) emléke előtt.

Fotókiállítás Érmihályfalván

Bihar megye - Ovi D. Pop Biharország című című fotókiállításának megnyitójára kerül sor március 3-án, szombaton 17 órától Érmihályfalván, a Padlás Galériában. A tárlat ingyenesen lesz látogatható március 25-ig.

Hegedű-zongora est.

A Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében kedden, március 29-én, 18 órai kezdettel hegedű-zongora estre kerül sor.

Bohózat és koncert a Színház Világnapján

Bihar megye - Két Csehov egyfelvonásossal készül a Színház Világnapjára a nagyváradi Szigligeti Színtársulat.

Március 15. Biharban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 163. évfordulója alkalmából az RMDSZ vidéki körzeti és helyi szervezetei közösen a történelmi magyar egyházakkal, az oktatási intézményekkel, a civil és az ifjúsági szervezetekkel megszervezik ünnepi megemlékezéseiket. A települések rendezvényeinek programjai az alábbiakban olvasható.

Publika-koncert a Queensben

Március 12-én, szombaton, 20 órai kezdettel a nagyváradi Primăriei/Városháza utcában található Queens Pubban lép fel a Publika együttes, mely a közelmúltban többször is nagy sikerrel szerepelt már a szórakozóhely színpadán.

Gyermekfarsang Biharpüspökiben

A Biharpüspöki Alapítvány és a 19-es számú óvoda február 25-én, pénteken, délután 17 órai kezdettel farsangi mulatságot szervez óvodás korú gyerekek számára a Bocskai István Közösségi Házban.

Farsangi mulatság lesz Biharfélegyházán

Bihar megye - A biharfélegyházai körzeti RMDSZ-szervezet és a helyi Általános Iskola farsangi mulatságot szervez február 26-án, szombaton a kultúrotthonban.

Borkósoló lesz, ezúttal a Posticumban

2011 február 25-én, péntek este 19 órától új helyszínen, a Posticum római katolikus ifjusági központban tartja hagyományos bórkostólóját a Zichy Ferenc - borbarátok polgári köre. Meghívott: Mérész Sándor Etyek, a Budai borvidékről.

Farsang Várad-Ősiben

Nagyvárad - E héten szombaton, február 12-én este 8 órától batyús farsangi bált szervez a nagyvárad-ősi RMDSZ-körzet a Cazaban utca 52. szám alatti székhelyén.

Hagyományőrző vásár

Nagyvárad - Ezen a hétvégén is megszervezik a hagyományőrző vásárt az Era Shopping Park bevásárlóközpontban.

Előadás a Gyermnekvárosban: Élet az űrben

Nagyvárad - A nagyváradi Gyermekvárosban működő és különböző, gyermekeknek szóló rendezvényeket szervező űrtudományi és csillagászati klub 2011-ben is folytatja tevékenységét.

Karácsonyi koncertek

A szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia két koncerttel készül karácsonyra. December 16–án 18.30 órakor Franz Lamprecht vezényli a zenei gyöngyszemeket játsszó zenekart, melynek szólistája Ottmár Dávid.

Kvantumfizikai előadás Nagyváradon

Nagyvárad - December 15-én, szerdán, 18 órai kezdettel az Ady Endre Líceum dísztermében előadást tart a debreceni Dienes István kvantumfizikus, a Stratégiakutató Intézet munkatársa.

A Fény ünnepe Nagyváradon

Nagyvárad - December 6-án, 18 órai kezdettel a Mihai Viteazul/Zárda utcai ortodox zsinagógában ünneplik a Nagyváradi Zsidó Hitközség tagjai a fény ünnepét, azaz a hanukkát.
Egy váradi premontrei tudós európai életműve
Olvasó Riporter

Egy váradi premontrei tudós európai életműve

Nagyvárad - A Premontrei Öregdiákok Egyesülete és a Várad-Hegyfoki Premontrei Prépostság december 10-én, pénteken 13 órától a M. Eminescu Főgimnáziumban táblát avat dr. Károly Irenaeus József emlékére.

Kolozsvári kiadók látogatása

A Nagyváradon december 2-5 között megrendezésre kerülő II. Nemzetközi Könyvvásár résztvevői lesznek a Kriterion, a Művelődés és a Polis kiadók is.

Ezotériai előadás Nagyváradon

Nagyvárad - December 2-án ismét Bakos Attilát (író, filozófus, vallástörténész) köszönthetjük köreinkben.

Strudlifesztivál a svábházban

Szatmárnémeti - November 26–án 19.30 órától a szatmárnémeti Vasile Lucaciu utcai Svábházban a sváb kultúra kulináris hagyományainak átörökítése céljából szervezenek strudlifesztivált.

Kiállítás a könyvtárban

Nagyvárad - Remus Ilisie nagyváradi képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás november 22-én, a megyei könyvtárban.

Karaoke est

Nagyvárad - Karaoke estet szervez a Nagyváradi Magyar Diákszövetség csütörtökön este 20 órától a Batyus Klubban!

Japán kulturális nap

Nagyvárad - November 3-án, 15:00-tól Japán kulturális nap veszi kezdetét az NMD Ifjúsági központjában.

Gólyabál lesz Székelyhídon

Bihar megye - A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum gólyabált szervez október 29-én, pénteken, 18 órától a helyi kultúrházban.

Jótékonysági koncert az ÉRDÁ-ért

Bihar megye - Az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány (ÉRDA) anyagi helyzetének helyreállítására jótékonysági komolyzenei koncertet szerveznek 2010 október 31-én a székelyhídi Ady Endre Kultúrális Központban.

Közvita a teherfuvarozásról

Nagyvárad - Az önkormányzat kidolgozta a szerződéses alapú helyi teherfuvarozási közszolgáltatás szabályzat-tervezetét. Az érintett vállalkozások javaslatokkal és ötletekkel jöhetnek, melyeket legkésőbb november 8-ig küldhetik el a transport.local@oradea.ro e-mail címre.
Mobilmánia koncert Váradon

Mobilmánia koncert Váradon

Nagyvárad - Egy erdélyi koncertturné keretében november 14-én Nagyváradon is fellép a Mobilmánia.

Halloween party

Szatmárnémeti - Október 30–án 20 órai kezdettel a szatmárnémeti Iulia pizzázóban (Fabricii utca 2. szám) a szatmárnémeti Eagle Bikers (Motoros Sasok) Motoros Klub halloween partyt rendez.
 
Előző
123456