Hipp-hopp, ő az új Vuk!

Hipp-hopp, ő az új Vuk!
Célegyenesbe értek a kis Vuk című animációs film munkálatai. A Jégkorszakhoz és a Shrekhez hasonló, háromdimenziós technikával készült egész estés moziban az ifjú ravaszdi a vadászokkal akasztja össze bajszát, megmenti családját, közben pedig életre szóló barátságot köt egy tolókocsis kisfiúval.

– Huszonöt év telt el a Vuk bemutatója óta, a folytatást ezért a mai kor igényeinek megfelelően háromdimenziós technikával készítettük el, ám mindent megtettünk, hogy megtartsuk a hangulatát – mesélte a Blikknek Gát György (60) producer. A különbség szembetűnő, az új Vuk cseppet sem hasonlít elődjére: szőre selymes, szemei hatalmasak, mozgása pedig az igazi rókáékét is megszégyeníti.

Régi rókaSzintén újdonság, hogy az ifjabbik Fekete István regénye alapján készült történetben már az emberek is komoly szerephez jutnak. Az egyik központi szereplő például Alex, a tolókocsis kisfiú, aki kalandos úton köt barátságot a kis Vukkal. Persze az élet itt sem fenékig tejfel. Az erdőben bőszen lövöldöző vadorzók jelennek meg, és a közeli vándorcirkusz is nem várt meglepetéseket tartogat.
A történet filmre vitele alaposan megizzasztotta a 150 fős stábot.

– A világ minden táján bemutatják a jövő év elején, ezért igyekeztünk a legtöbbet kihozni belőle. A forgatókönyvből például csak a negyedik verziót voltunk hajlandóak elfogadni – tette hozzá a producer. A stáb először a jellemeket dolgozta ki, a rajzolók csak ezután ragadhattak ceruzát, hogy a tervezőasztalon keltsék életre a megálmodott figurákat. A munka legnagyobb részét azonban a számítógépeken végezték el.

– A grafikusok előbb megtervezték a szereplők háromdimenziós képét és a környezetet. A figurák csontszerkezetét külön ki kellett dolgozni, hogy az animátorok könnyen meg tudják mozgatni őket – világosított fel minket Ivitz Rudolf (46) tervező. A figurák hangjára szintén komoly figyelmet fordítottak. Az idősebbik Vuk Gálvölgyi János, az ifjabbik pedig Csőre Gábor hangján szólal meg. Ganxsta Zolee pedig az állandóan pletykáló varjúnak, KárKárnak adta a hangját.

 

(blikk.hu)