Hideg idő – Torlódás várható a nagylaki átkelőhelynél

Hideg idő – Torlódás várható a nagylaki átkelőhelynél
A román hatóságok a havazás miatt lezárták hétfőn a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek előtt a nagylaki határátkelőhelyet, az átkelőhöz vezető 43-as úton így várhatóan torlódás alakul ki – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A román fél közlése szerint a rossz időjárási körülmények miatt országuk területén egyes útszakaszokon forgalomkorlátozást vezettek be. Az intézkedés érinti a nagylaki határátkelőhelyet, ahol hétfőn helyi idő szerint fél tizenegytől a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautók nem léphetnek be Románia területére – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A forgalomkorlátozás miatt torlódásra lehet számítani a román-magyar határátkelőhelyek környékén. A rendőrség folyamatosan figyeli a kamionforgalmat, és szükség esetén már a határátkelőhelyek előtt parkolóba tereli a járműveket – közölte az alezredes.

A tájékoztatás szerint a korlátozásokat az időjárás függvényében oldják fel az illetékes román hatóságok.

A román országutak kezelésével megbízott állami társaság kedden közölte, hogy több nyugat-romániai és erdélyi útszakaszon tilos közlekedniük a 7,5 tonnánál nagyobb teherautóknak. A korlátozás helyi idő szerint fél tizenegykor lépett érvénybe, és a DN7 jelzésű országút Nagylak (Nadlac) és Déva, a DN13 jelzésű út Marosvásárhely (Targu Mures) és Brassó, a DN79 jelzésű út Nagyvárad (Oradea) és Arad, a DN76 jelzésű út Nagyvárad és Püski (Simeria), valamint DN1 jelzésű út Kolozsvár (Cluj) és Szászsebes (Sebes) közötti szakaszait érinti.