„Híd” Arad és Bergamo között

„Híd” Arad és Bergamo között

A július 20-tól, vasárnaptól az olaszországi Bergamóba utazó Nagyszalontai Liberty másodosztályú labdarúgócsapat szerdán újra megméretetett: az ellenfele az Aradi ACU volt.

Cristian Cigan, akinek lejárt az Atalanta Bergamóval tavaly kötött szerződése a napokban, a Nagyszalontai Libertyvel tréningezik. Szó sincs a másodosztályú együtteshez való szerződéséről, tudtuk meg tegnap, a mindössze 21 éves labdarúgó csupán edzésben akar maradni, amíg új csapatot nem találnak számára menedzserei. Cristi a Bihar FC ifjúsági központjában nevelkedett, s korábban játszott már a Libertyben, a Bukaresti Dinamóban és a Sopronban is…

Kétgólos különbség

Ami a másodosztályba jutást megcélzó Libertyt illeti, július 20-án, vasárnap Bergamóba – Cigan legutóbbi csapatának városába – utazik, s az ott eltöltendő tizenkét napos edzőtáborozás során több barátságos mérkőzést vívnak olasz másod- és harmadosztályú alakulatokkal. Az olaszországi összetartás előtti utolsó felmérőt szerdán vívták Selymes Tibor edző tanítványai, amikor az Aradi ACU-t látták vendégül. A vendéglátók gólgyárosuk, Cristi Bud révén már a 15. percben vezetést szerzett, előnyüket Robert Iacob „fejelte meg” eggyel a 37. minutumban. A vendégek a második játékrész 10. percében Cristi Luca révén szépítettek, ám csupán öt percet örülhettek, mert Bud ismét kétgólosra növelte az előnyt, kialakítva a 3–1-es végeredményt. A hajdúvárosi együttes a Takács – Coca, Deaconescu, Cuciula, Tegzeş – L. Rus, Lipă, Avramescu, Bârsan – Iacob, Cr. Bud összeállításban kezdett, később pályára lépett még: Bălgrădean – S. Oltean, Chiş, V. Roşca, Mila, Birtalan, Petrache, Benţe és Cigan.