Hibrid megoldásban gondolkodnak

Az OTL vezetői és a Solaris cég képviselője a bemutatott jármű előtt. A szerző felvétele
Az OTL vezetői és a Solaris cég képviselője a bemutatott jármű előtt. A szerző felvétele
Miután csütörtökön egy elektromos autóbuszt mutatott be a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL), pénteken egy ugyancsak környezetbarát, hibrid autóbuszon utazhattak a sajtó képviselői.

A lengyel Solaris cég által gyártott autóbusz árammal és folyékony üzemanyaggal működik, s például az, hogy induláskor elektromos energiát használ, különösen környezetbaráttá teszi, magyarázta el Florea Gabriel, a Solaris cég hazai szervíz-menedzsere. Nincs sebességváltója, emiatt könnyebb, folyékony üzemanyagot pedig csak akkor használ, amikor nagyobb erőkifejtés szükséges. Előny az is, hogy a tolószékek, kocsik számára létesített feljárót a járművezető gombnyomással tudja leereszteni. A buszt több európai országban is bemutatják, Nagyvárad után Szerbiába indulnak vele.

Hasznos lenne

Viorel Mircea Pop, az OTL vezérigazgatója kérdésünkre elmondta: ez egy olyan jármű, amit hasznosnak találna megvásárolni, ugyanis nehezebb útvonalakon is helytáll és hidegben is működik, miközben az elektromos busz nulla fok alatt felmondhatja a szolgálatot, ráadásul utóbbi sokkal drágább is, mint a hibrid változatok. Összehasonlításképp: miközben egy „hagyományos”, gázolajjal működő busz ára 150 ezer euró, egy elektromos busz 450 ezer, egy hibrid jellegű jármű pedig 250 ezer euró körüli összegbe kerül. Valószínű, hogy az elkövetkezendőkben egy átfogó tesztnek vetik alá a Solaris járművét, vagyis mintegy két héten keresztül forgalomban lesz Váradon, hogy pontos képet kapjanak többek között arról, hogy mennyit fogyaszt valós körülmények között. Amint Adrian Revnic műszaki igazgató kihangsúlyozta, egy nemrég elfogadott, uniós előírásokhoz igazodó hazai törvény szerint 2019-től a közszállítási vállalatok, önkormányzatok megvásárolt közszállítási járművek legalább 30 százaléka energiahatékony és környezetbarát kell legyen, ezért igyekeznek megtalálni ehhez a legjobb műszaki megoldásokat. Mint megtudtuk, egy uniós pályázat van előkészületben, melynek nyomán másfél millió euróból vásárolhatnának ilyen buszokat Nagyváradon. Debrecennel közösen pályáznának, jelenleg tárgyalások zajlanak ez ügyben.

Neumann Andrea