Hibátlan szatmári röplabdások

Hibátlan szatmári röplabdások
Szatmárnémeti – Veretlenült zárt a Szatmárnémeti Sportlíceum junior női röplabda–csapata a hazai környezetben rendezett korosztályos bajnokság második fordulójának első tornáján. Ezzel Ovidiu Groza edző csapata elméletileg már biztosította helyét az ob negyeddöntőjében.

A LPS–s lányok miután leiskolázták a Nagyváradi LPS Bihorul csapatát (3–1–re győztek), egy rendkívüli izgalmas, és fordulatos mérkőzést játszott a címvédő Lugosi ISK ellen. A Temes megyei együttes már 2–0–ra vezetett, mikor Groza tanítványai felzárkoztak (a negyedik szettben a lugosiak 24–20–ra vezettek, és győztek a szatmáriak 26–24 arányban) majd megnyerték a mindent eldöntő ötödik szettet is (végeredmény: Lugos – Szatmárnémeti 2–3). Ezután a vasárnapi utolsó meccsen a szatmáriak esélyt sem adtak a Marosvásárhelyi ISK csapatának, 3–0–ra győztek.

A következő, és egyben utolsó tornát két hét múlva rendezik Lugoson, a csoport első két helyezette kvalifikálja magát a negyedöntőbe.

Junior női röplabda országos bajnokság, 2. forduló, 7. csoport, eredmények

Lugosi ISK – Marosvásárhelyi ISK 3–1, Szatmárnémeti LPS – Nagyváradi LPS Bihorul 3–1

Marosvásárhelyi ISK – Nagyváradi LPS 0–3, Lugosi ISK – Szatmárnémeti LPS 2–3

Nagyváradi LPS – Lugosi ISK 2–3, Szatmárnémeti LPS – Marosvásárhelyi ISK 3–0

Állás: 1. Szatmárnémeti, 2. Lugos, 3. Nagyvárad, 4. Marosvásárhely.

Szatmárnémeti LPS, csapat: Angelica Podină, Debreczeni Emese, Sikos Petra, Loredana Paşca, Andreea Sorian, Paula Cosma, Lavinia Petran, Raluca Rovasz, Alina Sipos, Lavinia Tătăran, Laura Sabău. Edző: Ovidiu Groza.