Hiába küzdött a Fradi

Csak küszködött a Ferencváros, nem tudta megszorongatni a vb-ezüstérmes román nemzeti csapatra épülő Ramnicu Valcea-i Oltchimot.

Pokolian nehéz feladat elé nézett a Budapest Bank-FTC női kézilabdacsapata vasárnap este, hiszen a román bajnok Ramnicu Valcea-i Oltchim látogatott a Népligetbe a Bajnokok Ligája D csoportjának 2. fordulójában. A Budapest Bank-FTC lányai hazai környezetben kaptak ki a román bajnok Oltchimtól, pedig Zsiga Gyula együttese mindent megtett a sikerért, de a tudásbeli különbség végül nemcsak a játékban, hanem az eredményben is megmutatkozott, s a Ramona Maier vezérelte román sztárklub biztosan nyert a magyar fővárosban.

A gyakorlatilag a vb-ezüstérmes román nemzeti csapattal egyenértékû Oltchimmal legutóbb áprilisban találkoztak a zöld-fehérek, a Kupagyõztesek Európa Kupájának (KEK) elõdöntõjében kettõs vereséggel búcsúztak. A zöld-fehéreknek akkor lett volna csak esélye, ha hatvan percen keresztül védekezésben és támadásban egyaránt maximumot nyújt. Vagy egy kicsit annál is többet.

Eredmények

Bajnokok Ligája, D csoport: Budapest Bank-FTC – Oltchim Valcea 22–32 (11–13). FTC: Pastrovics – Kovacsicz (4), Szamoránszky (3), Szucsánszky (4), Uhraková (3), Zácsik (2), Juhász (3), Iyés (2), Németh (1).

Oltchim: Dinu – Olteanu (6), Luca (1), Bese (3), Stanca (3), Meirosu (6), Maier (9), Lecusanu (1), Vadienau, Ivan (2), Puscasu, Cherascu (1). Edző: Gheorghe Tadici.

A Bajnokok Ligája A csoportjában magabiztos győzelmet arattak a győri lányok Spanyolországban. A mezõny legjobbja a tizenkét gólig jutó Görbicz Anita volt, de Vérten Orsolya is remekül játszott. Konkoly Csaba edző tanítványai a második játékrész közepén kiengedtek, és ennek köszönhetően végül csak három góllal nyert a magyar bajnok. Ribaroja Valencia– Gyõri Audi ETO KC 28–31 (13–18).