Hévíz Hazavár ösztöndíj

Március végéig nyújthatják be pályázataikat a Hévízen tanuló és ott állandó lakóhellyel rendelkező középiskolások diákok az önkormányzat által alapított Hévíz Hazavár ösztöndíjra.

A programmal a város a diákok számára kíván anyagi segítséget és útiköltség támogatást adni. Papp Gábor polgármester elmondta: a vidéken tanuló hévízi középiskolások számára havi háromszori oda-vissza utat térít meg az önkormányzat. Az ösztöndíj felső határa kitűnő tanuló esetén akár havi 5000 forint is lehet. Az önkormányzati rendelet 2016. évi módosításának köszönhetően egészségügy és vendéglátás-turisztikai szakmacsoportban tanulók esetében az ösztöndíj összege tanulmányi átlag vonatkozásában sávonként 1000 forinttal növekszik havi szinten.
– Mintegy 80 középiskolás diákot tudunk ily módon támogatni rendszeresen, erre az önkormányzat évente közel 3,7 millió forintot fordít – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: a város mind a középfokú, mind a felsőfokú oktatásban tanuló diákokat igyekszik támogatni, azzal a nem titkolt céllal, hogy a fiatalok városhoz kötődését erősítsék.