Hétvége a közutakon

Bihar megye – A megyei közlekedésrendészet által a hét végén tartott nagyszabású ellenőrző akció során kirótt 58.943 lej összértékű 595 szabálysértési bírságból 179 gyorshajtás miatt volt, lelepleztek négy ittas vezetőt, 42 szabálytalankodó gyalogost, felfüggesztettek 39 jogosítványt, megoldottak 86 koccanásos esetet. Több baleset is történt.

Bukósisak nélkül motorozott szombat délután fél hat tájban egy Piaggio kismotorral Várasfenesen a helyi 37 éves B. L., s a túlzott sebesség meg a vezetésben való járatlansága miatt felborult. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt. Nála 10 évvel fiatalabb utasát kórházba vitték sérüléseivel.

 

Ittas volt

Szombat este fél tíz tájban a 797-es megyei út szentandrási szakaszán a nagyváradi 29 éves B. F. N. egy bukaresti rendszámú Skoda Octaviával a felezővonalon haladva elsodort a visszapillantó tükrével egy mopedet, ami az ellentétes menetirányú forgalmi sávban a felezővonal mellett haladt. A mopedes könnyebb sérüléseket szenvedett, a történtek után pedig mind ő, mind a gépkocsivezető folytatta az útját. Két óra múlva jelentkeztek a közlekedésrendészeten jelenteni az esetet. Akkor „megszondázták” mindkettőjüket, a 32 éves rojti mopedes leheletében 0,77 mg/l-es szintet mutatott a mérőműszer. Az ügyben folytatódnak a vizsgálatok.

 

Hídfőnek hajtott

A 709/A jelzésű megyei út feketegyéresi szakaszán szenvedett balesetet a 20 éves C. G. D. vasárnap este tizenegy óra tájban, aki mint kiderült, jogosítvány nélkül vezetett egy 1300-as Daciát, s a túlzott sebesség miatt elvesztette uralmát az eső áztatta úton. Miután az autó egy hídfőnek csapódott, mind a sofőr, mind a két 19 éves utasa megsérült, valamennyiüket kórházba szállították.