Hétközi iskolás sporteredmények

Hétközi iskolás sporteredmények
Vége felé közeledik a sporthivatal rendezte középiskolák csapatainak bajnoksága, mellettük a sportiskolások is eredményesen szerepeltek legutóbb.

A héten az elődöntőket, illetve a finálékat bonyolítják le a középiskolások labdarúgó-, kézilabda– és kosárlabdacsapatainak bajnokságában a Don Orione, a Traian Vuia, a Mihai Eminescu és a Partenie Cosma iskolák sportcsarnokaiban. Ezen rendezvényekkel párhuzamosan a Nagyváradi Bihorul Sportközépiskola diákjai is tevékenyen kivették részüket a szereplésből, hiszen a tanintézet hat szakosztályának (atlétika, kötöttfogású birkózás, vívás, cselgáncs, röplabda és kosárlabda) együttesei vetélkedtek március második hetében. A nagyifjúsági atléták országos versenyén Sergiu Foltuţ távolugrásban 7.30 méterrel az első, Ligia Grozav magasugrásban(1,60 m) harmadik helyen végzett, kisifjúságiak között Andrei David második (51,66 m) lett gerelyhajításban.

További eredmények

A kisifjúsági kötöttfogású birkozók slatinai versengésén három második és két ötödik helyet szereztek az iskola sportolói. Az U17 cselgáncsozók a zágrábi Európa-kupa versenyen két második, egy harmadik és egy hetedik helyet szereztek, s a magyarországi U15-ös korosztály nemzetközi versenyről két arany- és egyezüstérmmel tértek haza a váradiak. Az iskolás kosárlabda-bajnokságban az U14-es fiúcsapat nyert, az U16-os viszont nagy csatában veszített, míg az U18-as súlyos vereséget szenvedett a Kolozsvári Mobitelco legénységeitől. Az ISK leány röplabdázói a dévai elődöntő tornán egy csatában győztesként, négyben pedig vesztesként hagyták el a játékteret.