Hétfőn kezdődnek a másodikosok országos tudásfelmérő vizsgái

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Hétfőn kezdődnek a második osztályosok országos tudásfelmérő vizsgái. Az első vizsganapon román nyelv és irodalomból, a kisebbségi oktatásban részt vevők esetében pedig anyanyelvből mérik fel a tanulók íráskészségét.

Kedden olvasási kompetenciáikat tesztelik, szerdán matematikából vizsgáznak a tanulók, csütörtökön pedig román nyelvből mérik fel a kisebbségi oktatásban részt vevők tudását.

A tételeket az Országos Értékelési és Vizsgáztató Központ dolgozza ki, a felmérésre a tanulók saját osztálytermében kerül sor.

A negyedikesek és hatodikosok tudásfelmérőjét májusban tartják.

A negyedik osztályosok május 3-án román nyelv és irodalomból, 4-én matematikából vizsgáznak, 5-én pedig anyanyelvből mérik fel a tudásukat.

A hatodikosok nyelvi és kommunikációs készségeit május 10-én tesztelik, matematikatudásukat pedig egy nappal később mérik fel.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .