Hétfőn gyülekező a kéziseknél

Megkezdi a felkészüléseket a következő idényre a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabda–csapata, melynek idei célja a Nemzeti Ligába való feljutás lesz.

Hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő idényre a Szatmárnémeti Városi Sportklub A–osztályos férfi kézilabda–csapata. Palkó János és Nicolae Istrate egyelőre húsz játékost vár a gyülekezőre, ebből „morzsolódik le” az a 16–18 fős keret, amellyel majd’ két hónap múlva, szeptember 13–án megkezdik a bajnokságot.

Mint ismeretes, a kézilabda–csapatnak azt a célt tűzte ki a klub vezetősége, hogy az idény végén kavlaifikálják magukat a Nemzeti Ligába. Ennek megfelelően a csapat is erősődik. Körülbelül négy játékos távozik majd a régi keretből, helyüket pedig olyan kézilabdásokkal pótolnák, akiknek élvonalbeli tapasztalatuk van. Fógel László, a VSK elnöke egyelőre csak annyit kívánt elárulni, hét magyarországi és három romániai élvonalban játszó kézilabdás érkezik a csapathoz, az viszont korán sem biztos, hogy megfelelnek majd a technikai stáb elvárásainak. „Jövő hét végéig remélem már kaphatunk egy viszonylag végleges képet a keret összeállításáról, akkor majd bemutatjuk a lehetség csapatot egy sajtótájékoztató keretében” – fűzte hozzá Fógel. Július 21–től ugyanis tíz napos edzőtáborba utazik a csapat a muzsdaji–tóhoz. Addig napi két edzést végeznek a fiúk: reggel erőnléti gyakorlatokat végeznek az Olimpia Stadionban, délután pedig a Sportlíceum Ady Ednre utcai termében edzenek.

Eddig az élvonalbeli Székehélyudvarhelyi HC csapatával egyeztek meg két felkészülési mérkőzés rendezésére. Augusztus 10–11–én Szatmárnémetiben játszik majd egymás ellen a két csapat. Emellett további három–négy edzőmeccset szeretnének rendezni.

Az A–osztályos bajnokság rendezési módjáról egyébként nem lehet tudni még semmit, ugyanis a román szövetség (FRH) még nem döntötte el, hogy kettő vagy négy csoportban osszák a résztvevő csapatokat. Előbbi változat lenne kedvezőbb a VSK–nak, ugyanis ebben az esetben nem kell majd osztályzót is játszon a csapat, amennyiben csoportja élén végez majd. Fógel egyébként hétvégén Bukarestbe utazik, hogy lobbizon a szövetségnél, azonban a FRH várhatóan csak szeptember elején hozz majd végső döntést arról, hogy milyen rendszerben zajlódjék a bajnokság.