Hétfőig nem szabad inni a vezetékes vizet

Hétfőig biztosan lajtoskocsi hordja az ivóvizet a vértessomlóiaknak és a várgesztesieknek. Komárom-Esztergom megyei települések közös víztározójába ugyanis csütörtök este olajos kannákat dobott két helybeli fiatal.

Az ÁNTSZ vizsgálatának eredményéig csak fürdésre szabad használni a vezetékes vizet – mondta a Vértessomló polgármestere.

Hartdégen József hozzátette, a legfrisebb adatok szerint a szennyezést nem lehet kimutatni a vízben, de a biztonság kedvéért egyelőre nem lehet belőle inni. Hétfőn, az ÁNTSZ vizsgálatának tudatában döntenek a továbbiakról – tette hozzá a polgármester.

Csütörtök este két fiatal tört be Vértessomló víztározójába, ahonnan egy lámpabúrát loptak el. A tatabányai rendőrök később a víztározó medencében, a víz tetején egy foltot és egy flakont találtak. A kétliteres üveg félig volt, feltehetően gázolajjal. A Vízmű kiiktatta a medencét a hálózatból, és fertőtleníti.

Valószínűleg olajszennyeződés került egy víztározóba a Komárom-Esztergom megyei Vértessomlón. A tározót lezárták, emiatt két települést szünetel a vízszolgáltatás.

Szennyezés a víztározóban

Csütörtök este két fiatal tört be a telephelyre, ahonnan egy lámpabúrát loptak el. A tatabányai rendőrök később a víztározó medencében, a víz tetején egy foltot és egy flakont találtak. A kétliteres üveg félig volt, feltehetően gázolajjal.

A Vízmű kiiktatta a medencét a hálózatból, és fertőtleníti. A munkálatok befejezéséig szünetel a vízellátás Várgesztesen és Vértessomlón – mondta el Varsányi Zsolt a Komárom-Esztergom megyei Rndőrkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek.