Hétfőig lesz fűtés

Hétfőig lesz fűtés
Bár szerdán már megvoltak a feltételei annak, hogy leállítsák a központi fűtést Váradon, az aznapi gyűlés során úgy döntöttek, hogy egyelőre minimális hőmérséklettel tovább folyósítják, válaszolt kérdésünkre Dan Creţu, a nagyváradi hőszolgáltató munkatársa.

Ennek oka az, hogy több kérvényt is kaptak idősektől, illetve északi fekvésű lakások tulajdonosaitól, hogy még ne hagyják abba, ezenkívül a meteorológiai előrejelzések szerint a hétvégén csökkenni fog a hőmérséklet, nappal tizennégy, éjjel hét fok körüli lesz. Minden valószínűség szerint hétfőn fogják leállítani teljesen.

Jelenleg tehát a csőtörések, javítások esetén használatos minimális, 36 fokos hőmérsékletű fűtővizet biztosítják a fogyasztóknak. Viszont, amennyiben a tulajdonostársulások igénylik, a hőszolgáltató munkatársai kimehetnek és leállíthatják a fűtést a szóban forgó épületekben, hogy a lakóknak ne kelljen tovább fizetniük a szolgáltatást. Sőt, maguk a tulajdonostársulások képviselői is leállíthatják – ezt nem teheti meg bárki, a csapok rendszerint elzárt helyeken vannak, s csak néhány embernek van hozzáférése. Ahhoz, hogy a tulajdonostársulás ilyen döntést hozzon, szükséges, hogy a lakóknak több mint a fele egyetértsen, tette hozzá Dan Creţu.

Neumann Andrea