Hétfői bűnesetek, kihágások

Hétfői bűnesetek, kihágások
A Bihar megyei Közlekedésrendészet, a rendőrség gazdasági bűnözés elleni osztálya, a gépkocsiközlekedési felügyelőség és a megyei gépkocsinyilvántartó közös akción vett részt hétfőn a személyszállítás ellenőrzése céljából.

Ennek során egy Suceava megyei, ötven éves buszsofőrt ezer lejjel bírságoltak meg, mivel egy órával túlhaladta az engedélyezett napivezetési időtartamot. Egy másik, szintén Suceava megyei buszsofőr számára pedig hatezer lejes bírságot róttak ki, mivel két órával haladta meg ugyanezt. Nem teljesítette aszemélyszállítás törvényes feltételeit az a huszonöt éves nagyváradi férfi, aki egy mikrobuszt vezetett, ezért a bírság mellett fél évre felfüggesztették azt a jogát, hogy a járművet vezesse, s egyúttal lefoglalták a jármű rendszámtábláját és bejegyzési igazolványát.

Hétfőn este a bihari rendőrök egy 64 éves diószegi férfit állítottak meg, aki egy bejegyzetlen traktort vezetett, ráadásul a légteszt magas alkoholtartalmat mutatott ki nála. A férfit biológiai vizsgálatoknak vetették alá. Enyhén ittas állapotban és mindenféle vezetői igazolvány nélkül vezetett hétfőn késő este egy mopedet Biharon egy alsótótfalusi tizenhét éves fiatal, aki az egyik biológiai próba levételét visszautasította. Mindkét személy ellenbűnvádi eljárás indult, a vizsgálatok folyamatban vannak.

Hétfőn hajnalban, a Corneliu Coposu utcán egy 41 éves férfi gépkocsijával elütött és könnyen megsebesített egy 26 éves hölgyet, aki szabálytalanul és figyelmetlenül kelt át az úttesten. A hölgyet kórházba szállították, a vizsgálatok folyamatban vannak.

Jankafalva felé hajtott gépkocsijával hétfőn reggel egy 64 éves férfi, amikor elvesztette uralmát a jármű fölött, így az az ellentétes irányú sávra sodródott és összeütközött egy munkagéppel, melyet egy negyven éves férfi vezetett. Az ütközés nyomán mind a gépkocsi vezetője, mind a munkagép utasa, egy 35 éves hölgy, könnyű sérüléseket szenvedett. Folytatják a vizsgálatokat.

Baleset történt Körösmarton hétfőn délután: egy 16 éves, tenkei fiatal, miközben egy mopedet vezetett, a nélkül, hogy hajtási igazolványa lenne, s megpróbált megelőzni egy 21 éves fiatalember által vezetett munkagépet, elütött egy 57 éves tenkei férfit, aki az úttesten végzett csatornázási munkálatokat. A férfi, aki fluoreszkáló/fényvisszaverő elemekkel ellátott öltözéket viselt, több sérülést is szenvedett, s kórházba utalták. Az ügyben zajlanak a vizsgálatok.