Hétfejű sárkány a könyvtárban

Hétfejű sárkány a könyvtárban
Figura Ede előadóművész zenés-verses programját tekinthették meg az érdeklődő ovisok március 19-én a Bihar Megyei Gheorghe Şincai Könyvtár gyermekrészlegén.

 

A zenés program a két napos Márai-Tavasz elnevezésű rendezvény része, amelynek szervezői Tavaszi Hajnal aligazgató és Majoros Enikő könyvtáros. A program a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár és Művelődési Központ, valamint a Bihar Megyei Könyvtár közös pályázatának keretében jött létre. Tavaszi Hajnal elmondta, hogy az ilyen rendezvények nagyon fontosak, hiszen mágnásként vonzzák be a gyermekeket a könyvtárba. „Célunk, hogy a gyerekek eljöjjenek ezekre a játékos eseményekre szüleikkel, nagyszüleikkel együtt, játszva tanuljanak és mikor nagyobbak lesznek, ne idegenként térjenek be a könyvtárba, lássák, hogy ez nem egy merev hely, amitől félni kellene. Így a könyvtár magyar nyelvű könyvei még több olvasóra találnak majd.”- részletezte az aligazgatónő. Hozzátette, hogy a meghívott előadók, művészek ismertek Magyarországon és ezeken az alkalmakon a váradi gyerekeknek is alkalmuk nyílik ugyanazokat az előadásokat megnézni, mint anyaországi társaiknak. „Mivel a pályázati lehetőségek egyre szűkösebbek más könyvtárakkal közreműködve szervezzük a programokat. Idén két rendezvénycsoport lesz: egyik a Márai-Tavasz, a másik pedig a családoknak szervezett októberi olvasóverseny lesz, a helyi győztesek a debreceni döntőn is részt vesznek.”- tette hozzá.

 

Előadás

A március 19-i Figura Ede előadására a 47-es számú óvoda és a Csillagocska óvoda egy-egy csoportja látogatott el. Az interaktív műsor alkalmával a gyerekek megismerhették egy bátor kisfiú történetét, aki ellopott papírsárkánya megmentésére indult a hétfejű sárkányhoz. A kicsik együtt énekelték az előadóval a megzenésített gyermekverseket. A dalokat humoros szövegek kötötték össze, amelyek nem csak a kicsik számára voltak viccesek, hiszen Figura Edének sikerült megnevettetnie a jelenlevő szülőket és óvodapedagógusokat is. A következő programra ma, március 20-án kerül sor 14 órától szintén a könyvtár gyermekrészlegén. Meghívott: Lackfi János költő.

 

Nagy Noémi