Életmentés

2019.12.01. 10:48

Gyermekéletet mentett a székelyhídi tűzoltó

Egy kétéves kislány életét mentette meg a szolgálatából hazafele tartó, a székelyhídi tűzoltóság kötelékébe tartozó Ciprian Petruț katonai tűzoltó – derül ki a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleményéből.

A tűzoltó november 23-án, szombat délután, útban margittai otthona fele, Paptamásin áthaladva egy embercsoportra lett figyelmes, akik egy, a földön fekvő gyermeket álltak körbe. A tűzoltó azonnal félrehúzott autójával, és az eszméletlen gyermeket megvizsgálva megállapította, hogy az nem lélegzik. Elsősegélyben részesítette, és pár másodperc alatt sikerült eszméletéhez térítenie a kislányt. A tűzoltó a kiérkezett mentősökkel együtt folytatta a kislány ellátását mindaddig, míg a kétéves gyermeket kórházba nem szállították. Hazaérve Ciprian Petruț első dolga az volt, hogy megölelje két-, illetve hatéves lányait, elmondása szerint ugyanis hálás, hogy lehetőséget adhatott a megmentett gyermek szüleinek arra, hogy továbbra is legyen, akit megölelhessenek – áll a közleményben.

Novemberben nem ez volt az első eset, hogy tűzoltó mentett meg gyermekéletet: a múlt hónap elején a tűzoltóság nagyváradi, Kert (Avram Iancu) utcai székhelyén egy rohammentős és egy tűzoltó egy alig egyhetes csecsemőt élesztett újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában