Hét szatmári a ringben

Hét szatmári a ringben
Zilah – Szatmárnémetiből az Unio SK és a Voinţa SE, Nagykárolyból pedig a Sab Gomez fiú ökölvívói lépnek szorítóba a serdülő korosztálynak ma kezdődő országos bajnokságán.

Emellett két szatmári bíró is ott van a zilahi tornán: Kósa József AIBA (interkontinentális) engedéllyel és Ioan Găvruş EABA (európai) engedéllyel rendelkező bírók.
Sándor József, az Unio SK edzője két olyan öklözővel utazott az ob–ra, akiknek kellemes emlékei vannak Zilahról: Alin Ardelean és Kortyán Norbert tavaly a juniorok között zonadöntőt nyert a szilágysági megyeszékhelyen. A két sportoló a serdülők között a 60 kg illetve 69 kg súlycsoportban nevezett.
Gheorghe Sabău, a Sab Gomez edzője újonccal utazott Zilahra: Kovács Tamás (69 kg) első országos bajnokságán vesz részt. A Voinţa SE is többnyire „kezdőkkel” vesz részt a bajnokságon: Pop Arnold (60 kg), Marius Munteanu (81 kg) és Sebastian Sironcai (91 kg) lép majd szorítóba. Egyedül Florin Pop nevezhető tapasztalt öklözőnek: a kisgércei öklöző idén a juniorok között az első országos bajnokságán broznérmet nyert.
„Nehéz megmondani, ki éremesélyes. Valamennyien keményen készültek erre a versenyre. Minden versenyzőnek két keze van. ki használja majd jobban azokat, az nyer. Verekedni kell, ez az egyedüli megoldás” – mondta Kósa, aki egyben a Megyei Ökölvívó Egyesület elnöke is.