Hét román csapat az európai kupasorozatokban

Hét román csapat az európai kupasorozatokban
A CS Vaslui is csatlakózott azon román csapatokhoz, akik a 2008–2009–es idényben európai kupasorozatokban szerepel: Viorel Hizo megnyerte UEFA Intertotó–mérkőzését.

Egy gólos előnnyel utazott a moldovai együttes otthonában az azeri Naftki Baku, ugyanis egy héttel ezelőtt nem kis meglepetésre 2–1–re győzött a Vaslui ellen.

Azonban az azeriek csak az első fél órában voltak veszélyesek a moldovaiak kapujára, de Adamia lövése a kapufát súrolta. Túloldalt viszont Burdujan lövése már nem tévesztett célt, a vaslui–iak gólja pedig teljesen elvágta az azeriek lendületét. A szünet előtt Hizo csapata el is „rendezi” a mérkőzést: Hugo Luz beadása után a labda a lécről pattant Temwanjera elé, aki két méterre az üres kapu előtt már nem hibázhatott.

A Sporting Club Vaslui egyébként hat évvel ezelőtt megszűnő–félben volt. Akkor vette át a csapat finanszírozását az egykori bíró, Porumboiu. Három évvel ezelőtt kvalifikálták magukat az élvonalba, az Intertotó párharc megnyerésével pedig az UEFA Kupa második selejtezőfordulójába jutott.

Romániát a Bajnokok Ligájában a Kolozsvári CFR és a Steaua, az UEFA Kupában pedig a Rapid, a Temesvári FC, a Dinamo, az Unirea Urziceni és az Intertotó–győztes CS Vaslui képviseli majd.

 

UEFA Intertotó–kupa, döntő forduló

CS Vaslui – Naftki baku 2–0 (2–0)

Továbbjutott: a CS Vaslui 3–2–es összesítéssel.