FRISSÍTVE – Kilenc halálos áldozata van a román kisbusz balesetének

Akt.:
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Kilenc ember meghalt kedden, amikor egy romániai kisbusz balesetet szenvedett Budapest közelében.


Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel.

baleset

baleset3
András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.
A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

baleset2

Az Agerpres azt írja: a helyszínre vonult román konzuli csapat tájékoztatása szerint a baleset Budapesttől mintegy 60 kilométer távolságra történt. A kisbusz – amely Szlovéniából Románia felé tartott – nagy sebességgel előzésbe kezdett, és frontálisan ütközött egy szemből jövő kamionnal.

Románia budapesti nagykövetsége állandó kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal, valamint az áldozatok családtagjaival, és segít a holttestek hazaszállításához szükséges dokumentumok kiállításában. A holttestek hazaszállításának költségeit a külügyminisztérium fedezi – mutatott rá a közlemény.

A külügyminisztérium ugyanakkor őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok családjának.