Helyzetkép a csatlakozásról

Az EU-csatlakozás utáni hónapokban Bulgária jobban áll gazdasági növekedés terén, azonban Romániában kisebb a költségvetési deficit és az infláció, a fizetések pedig nagyobbak – áll a Business Standard egy elemzésében.

A bolgár hatóságok négy évvel Románia előtt kezdték el fontolgatni az euró bevezetését, azonban Román gazdaság jobban áll, ami a konvergencia-kritériumokat illeti. A bolgár fizetések ugyan 25 százalékkal kisebbek a romániaiakénál, de figyelembe kell venni, hogy vásárlóerő tekintetében még mindig jobban állnak déli szomszédaink. Az is megjegyzendő, hogy Bulgáriában többen dolgoznak a szolgáltatások terén és a bolgár lakosság kisebb hányada él mezőgadaságból. Romániában viszont kisebb a közadósság, és az árfolyam is stabilabb.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter