Helyreállt a tömegközlekedés

Helyreállt a tömegközlekedés
Nagyvárad – Hétfőtől a megszokott útvonalakon és program szerint közlekednek Nagyváradon a Helyi Közsszállítási Vállalat (OTL) villamosai és buszai.

Csuzi István a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igzagatója tájékoztatott arról, hogy hétfőtől mind a tizennégy buszjárat és öt villamosjárat az ismert útvonalakon közlekedik, és ezzel egyidőben megszűnnek az elmúlt időszakban létesített pótjáratok. Kisebb-nagyobb csúszások csak a villamosközlekedésben vannak a nagyvásártéri kereszteződés munkálatai miatt, jelezte az igazgató, elmondva, hogy itt a sinek között az aszfaltréteget öntik le. Ez a munkálat forgalom alatt történik, ami néhány perces fennakadást okoz. A nagyvásártéri körforgalomban jónak mondható a villamosközlekedés, de Csuzi elmondása szerint a villanyrendőr üzembehelyezése után még zavartalanabb lesz ott a forgalom. „Ma (hétfőn) a megkezdjük az aszfaltbontást Olasziban, és hétvégéig kicseréljük az ottani kereszteződés váltóját.

A váltókat az elkövetkező két hétben automatizáljuk, először felszereljük a váltó vezérlését biztosító szánkókat, majd bekötjük az automata berendezések kábelkötegeit” – mondta Csuzi hozzátéve, hogy mindezek a munkálatok forgalom alatt, illetve éjszaka folynak majd, ami nem fog komoly fennakadást okozni a villamosforgalomban. Egyetlen komoly síncserére kerül még sor a közeljövőben: a 2-es járaton az Aradi út és a Thököly/Aviatorilor utcák kereszteződésében kell kicserélni mintegy hatvan méternyi dupla sínpárt. Erre a cserére feltétlenül szükség van ahhoz, hogy a modern Siemens villamosokat is rá lehessen állítani a kettes járatra. „A sinek Jászvásárból érkeznek majd, a szállító ígérete szerint még ezen a héten. Miután a sinek megérkeznek, megkezdhetjük a munkát”, húzta alá Csuzi István.

Pap István