Helyi tévé és rádió Székelyhídon

Béres Csaba székelyhídi polgármester a Múzeum épülete előtt
Béres Csaba székelyhídi polgármester a Múzeum épülete előtt
Bihar megye – Határon átnyúló pályázat révén televíziós és internetes rádiós műsor indulhat majd Székelyhídon. A részletekről Béres Csaba polgármester tájékoztatott.

 

 

Székelyhíd város vezetősége egy évvel ezelőtt, 2011 januárjában adott le közös, úgynevezett Hu-Ro pályázatot EU-s támogatásra közösen Hajdúböszörménnyel, melynek célja a helyi média fejlesztése volt. Béres Csaba székelyhídi polgármestertől megtudtuk, hogy a pályázatban a vezető partner a hajdúsági fél volt, a pályázat kedvező elbírálásáról pedig decemberben kaptak értesítést. Mindez azt jelenti az érmellékiek számára, hogy a jelenleg is működő helyi újság nevét átörökítve létrehozzák az Ér Hangja TV-t, illetve egy rádióadót, amit az interneten keresztül lehet majd hallgatni, továbbá értelemszerűen kiépítenek egy olyan stúdiót is, ahol készítik és ahonnan sugározzák majd a műsorokat.

 

Szerződést kötnek

 

Ez a stúdió a Múzeum épületében kaphat majd helyet, működtetésére 20 embert fognak kiképezni, a felszerelésre pedig kamerákat, fényképezőgépeket, laptopokat, különböző számítógépes programokat vásárolhatnak, tette hozzá a polgármester, aki hétfő délelőtti beszélgetésünk után indult Hajdúböszörménybe, hogy a pályáztai partnerekkel együtt tartsanak sajtótájékoztatót a témáról. Azt még megtudtuk, hogy a kivitelezés megkezdésére várhatóan február végéig kell megkössék a szükséges szerződéseket. A további részletekre, illetve a Hajdúböszörményben elhangzottakra a későbbiekben visszatérünk.

Rencz Csaba