Labdarúgás

2024.05.08. 15:34

Továbbra sem talált legyőzőre a bajnokságban a Bihar FC

A Nagyváradi Bihar FC tartalékosan felállva 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Buziásfürdői Phoenix ellen a III. Liga 8. csoport felsőházának 7. fordulójában.

Szakács Dávid 

A Nagyváradi Bihar FC a múlt heti egygólos Újpécsi CSC felett aratott hazai győzelem után újból otthon lépett pályára, ezúttal a Buziásfürdői Phoenix volt az ellenfél. Florin Farcaş vezetőedző kilenc helyen is változtatott az előző meccsen felálló kezdőcsapatán, ezzel a fiataloknak, valamint a kevésbé játszó labdarúgóknak is lehetőséget adva a tét nélküli találkozón. A mérkőzés előtt egy kisebb esőzés áztatta a pályát, ami az összecsapás elején hátráltatta mindkét csapat játékát. A meccs első komolyabb helyzetét a váradiak alakították ki a 8. percben, ám Sergiu Jurj 16-os vonaláról elküldött lövését a vendégek hálóőre, Flonta magabiztosan védte. Tíz perccel később újabb Bihar FC-lehetőséget védett a buziásfürdői kapus, ezúttal Sergiu Ciocan jobb alsó sarokba helyezett labdáját. Az első félórát követően óriási lehetőséget puskáztak el a piros-kékek, miután a játékvezető kezezésért büntetőt ítélt, Jurj gyenge tizenegyesét azonban a kiválóan védő Flonta hárította. Jurj a 39. percben kijavította hibáját, és egy tűpontosan eltalált lövéssel megszerezte a hőn áhított vezetést (1–0). A térfelcsere után továbbra is a Nagyváradnál volt a labda, ám a Buziásfürdő első veszélyesebb akciója után kiegyenlített Bobocea góljával (1–1). A hazaiak a kapott gólt követően nagyobb nyomást helyeztek a Phoenixre, a szerencse viszont nem állt a nagyváradiak oldalán, képtelenek voltak megszerezni a győztes találatot. A végeredmény 1–1, a Bihar FC továbbra sem talált legyőzőre az idei pontvadászatban. A váradiak a következő fordulóban is hazai környezetben játszanak, ellenfelük a Temesvári Politehnica lesz szombaton 18 órától.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi Bihar FC – Buziásfürdői Phoenix 1–1 (1–0). 

G:. Sergiu Jurj (39.), ill. Remus Bobocea (54.) Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 1200 néző. Bihar FC: R. Bob – D. Cociuba, Sg. Bactăr, R. Farcaş (A. Gal, 46.), L. Ioviţă, B. Vasile (Al. Băican, 75.), G. Cherman (V. Calugher, 69.), Sg. Ciocan (A. Gîdea, 46.), A. Moga, M. Hosu – Sg. Jurj (L. Tincău, 46.). Vezetőedző: Florin Farcaş 

Phoenix: D. Flonta – Nagy A. (B. Borca, 90+3.), M. Sturzu, P. Nicolescu, A. Mada, Okon Pefoura (R. Bârloveanu, 63.), B. Fertu, D. Janu (Cr. Grancea, 68.), D. Savu (C. Mitre, 63.), R. Bobocea, Sg. Românu. Vezetőedző: Cosmin Petruescu Játékvezetők: Narcis Bodocan – Robert Mereş, Cristian Antonio Mesaroş (mindannyian Kolozsvárról)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában