Sport

2024.04.23. 17:27

Székelyhídon maradt a Betyár Kupa

Fotó:  A szerző felvétele

Juhász György 

A régi sörkert épülete adott otthont a 2024-es krucsa-bajnokságnak, a székelyhídi Betyár Kupának. A házigazda Bereczki Attila volt, aki egyik oszlopos tagja az érmelléki kártyacsapatnak. „Ki ne emlékezne még a régi érmelléki disznótorokra, aminek nélkülözhetetlen kelléke volt a magyar kártya. Sokszor hajnalokba nyúltak a családi krucsázások, filkózások, vagy épp a snapszer. Itt, Székelyhídon nemrégiben felütötte fejét a kétlapos póker is, de szerencsére még több tucatnyian vagyunk, akik ragaszkodva a hagyományokhoz, évente többször összejövünk egy-egy krucsa-bajnokságra. Az elmúlt években Tataros környékéről, sőt Nagybáródról is csatlakoztak már játékosok, így akár egy egész napot is felemészt egy-egy verseny” – mondta Bereczki.
„Sajnos ma a távolabbi települések játékosai nem tudtak eljönni – kezdte értékelését a torna társszervezője és játékvezetője, Nan Petru – de így is huszonkét nevezés érkezett a versenyre. Két hatos csoport mellé két ötöst sorsoltunk, ahol, miután mindenki játszott mindenkivel, az első két-két helyezett jutott a nyolc közé. A csoportmeccsek után egy jóízű ebéddel vendégeltük meg a résztvevőket, amely a 80 lejes nevezési díj egyik része volt, majd az estébe nyúló helyosztók következtek. Ezúton is szeretnénk megköszönni a nevezéseket és a sportszerű játékot, bízva a mihamarabbi folytatásban!” 
Ami pedig a számszerű eredményeket illeti, nem igazán voltak vendégszeretőek a szervezők. A fent említett Bereczki Attila és Nan Petru mellett két csokalyi játékos került a négy közé, Rat Péter és Madarász Gábor személyében! Az elődöntőkben Bereczki Attila 2–0-ra verte Ratot, a másik oldalon 1–0-ás Madarász-vezetésről fordított Nan. A csokalyi bronzmeccset Rat Péter nyerte, a házi döntőben pedig a vártnál is simábban, 2–0-ra nyert Nan. A díjazottak kupákkal és oklevelekkel gazdagodtak, de összességében mindenki nyert ezen a napon, hisz bebizonyították, hogy a mai rohanó világban is lehet közösségi életet élni, így egy igazán kellemes napot töltöttek együtt a versenyzők és az őket elkísérő szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában