Kosárlabda

2024.04.17. 16:23

Söpréssel jutottak az elődöntőbe a Vörös Oroszlánok

A Nagyváradi VSK U kosárlabdázói 88–66-ra nyertek kedd este Konstancán, ezzel 3–0-ra alakították a negyeddöntős párharc végeredményét.

Forrás: Facebook/CSMConstantaBaschet

Jósa Attila 

A Nagyváradi VSK férfi kosárlabdázói bejutottak a Nemzeti Liga elődöntőjébe, miután kedd este a negyeddöntő harmadik mérkőzésén is legyőzték a Konstancai VSK együttesét. Bár a találkozó elején védekezésben és támadásban is akadtak pontatlanságok a váradiak játékában, a hazaiak teljesítményét még így sem tudta alulmúlni Cristian Achim legénysége, így az első 10 perc 18–15-ös VSK U vezetéssel ért véget. 

A második negyedet a is a piros-kékek kezdték jobban, a hazaiak vezetőedzőjének, Dan Fleşeriunak a második időkérését is be kellett vetnie, miután a VSK U csapatkapitánya, Bobe Nicolescu 25–17-re alakította az állást. Az időkérés sem hozott javulást a konstancaiak játékába, 14 ponttal is elhúzott, és gyakorlatilag már szünet előtt eldöntötte a továbbjutás kérdését a vendégcsapat. A harmadik negyedben a teljesen hitehagyott konstancaiakat végleg állva hagyta Kris Richard vezérletével a legutóbbi bajnoki kiírás ezüstérmese, a 27 pontos fór birtokában a váradiak vezetőedzője a keret kevesebb játéklehetőséget kapó játékosait is a parkettre küldte. A konstancaiak így kicsit közelebb férkőztek az eredményjelzőn, az utolsó negyednek 48–66-as állásnál vághattak neki a felek. A záró negyedben Arledge és Baciu villogott, a VSK U pedig megszerezte harmadik győzelmét a sorozatban, és különösebb megerőltetés nélkül jutott az elődöntőbe (66–88). A mérkőzésen Kris Richard volt az váradiak legeredményesebb játékosa 15 ponttal, Donatas Tarolis 13, Toddrick Gotcher pedig 11 pontig jutott. A konstancaiaknál egyedül Cedric Henderson nyújtott értékelhető teljesítményt, a légiós 22 ponttal zárta a találkozót. 

Egy hely még kiadó 

Az elődöntőben a VSK U ellenfele a Voluntari CSO vagy a Nagyszebeni CSU lesz. A legkiegyensúlyozottabb negyeddöntős párharc jelenleg 1–1-re áll, miután a nagyszebeniek Rareş Uţă kosarának köszönhetően 98–96-ra nyertek idegenben, így amennyiben a két soron következő hazai mérkőzésük után is győztesen hagyják el a pályát, úgy a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Nagyváradi VSK U-val találkozhatnak az elődöntőben. A váradi csapat mellett két további alakulat is 3–0-ás söpréssel jutott a legjobb négy közé, a Kolozsvári U-BT a harmadik meccsen, Bukarestben 97–48 arányban ütötte ki a Dinamót, de az Argeş FC is folytatta idei remeklését, és a két idegenbeli meccs után hazai pályán is legyőzte a Bukaresti Rapidot (81–63).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában