Kosárlabda

2024.04.03. 15:48

Rangadóval zárják az alapszakaszt

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának utolsó fordulójában, ma délután 18.15 órától Kolozsváron, a BT Arénában lép pályára a Nagyváradi VSK U.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A mérkőzésen a pontvadászat tabellájának első két helyezettje csap össze egymással, a párharc egyben a tavalyi szezon bajnoki döntőjének megismétlése is. A kolozsváriak 17–0-ás mérleggel állnak a TOP 10-ben, de az U-BT győzelmi sorozata ennél is jóval hosszabbra nyúlik, 34 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a román bajnokságban és a kupában a Mihai Silvăşan edzette alakulat. A másik oldalon a VSK U 14–3-as mérleggel kirobbanthatatlan a tabella második helyéről, így gyakorlatilag a mai mérkőzésnek nem maradt jelentősége a TOP 10 végső sorrendje szempontjából. A két csapat közötti, botrányoktól sem mentes rivalizálás miatt ettől függetlenül nem várható barátságos labdázgatás, Cristian Achim ígérete szerint a VSK U mindent meg fog tenni a győzelemért, melynek fontos szerepe lenne a rájátszás előtt a csapat megtépázott önbizalmának helyreállításában. 

Az idény során a Vörös Oroszlánok rég nem látott hullámvölgyeket éltek meg, ennek fontos állomása volt a Román Kupa Final 8 tornája, melyet éppen az U-BT Arénában rendeztek meg februárban és ahol a váradiak számára meglepetésre az elődöntő jelentette a végállomást. 

A Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi VSK U ebben a szezonban már kétszer találkozott egymással, mindkét mérkőzést a Nagyvárad Arénában játszották, és mindkettőt a kolozsváriak nyerték. Az első párharcra szeptemberben, a Román Kupában került sor, akkor Silvăşan tanítványai 20 ponttal, 87–67-re nyertek. Más volt a helyzet a bajnoki mérkőzésen idén márciusban, ahol a váradiak sokkal jobban játszottak, és csak 7 másodperccel a vége előtt csúszott ki a győzelem a kezükből (84–85). 

A nagyváradi csapatnak nem lesznek hiányzói a mai meccsen, így hosszú idő után teljes felállásban készültek erre az összecsapásra. „Várjuk a kolozsvári mérkőzést. A tabellára ugyan nincs hatással, de minden U-BT elleni mérkőzés kihívás. Úgy gondolom, hogy hasznos tapasztalatokat gyűjthetünk, amire szükségünk lesz a rájátszásban. Vannak elvárásaim ettől a mérkőzéstől, szeretném, ha lenne bennünk tűz, és a végsőkig harcolnánk. Szerintem megvan a minőségünk ahhoz, hogy bármelyik lehetséges riválissal megküzdjünk a rájátszásban, így eddig nem is nagyon figyeltem arra, hogy ki lehet az ellenfelünk a legjobb 8 között” – nyilatkozta a VSK U amerikai légiósa, Toddrick Gotcher. Az U-BT – VSK U mérkőzés élőben követhető a Digi Sport 3, a Prima Sport 2 műsorán, illetve a FRB TV YouTube-csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában