Feszült mérkőzés

2024.04.07. 19:47

Kapusbravúr kellett a CAO-NAC győzelméhez

A CAO-NAC 1910 szombat délelőtt Hegyközpályiban egy végig feszült mérkőzés után 2–1-re legyőzte a Székelyhídi Sasokat a IV. Liga felsőházi rájátszásának 5. fordulójában.

Fotó:  A szerző felvétele

Szakács Dávid

Győzelmi kényszerben várta hazai összecsapását a CAO-NAC 1910, miután a váradiak a kisebb botladozásaik következtében ötpontos hátrányba kerültek a listavezető Bihardiószegi SK-val szemben. A hazaiak hatalmas iramban kezdték a meccset és már a 8. percben mattolták a székelyhídiak védelmét egy gyors kontratámadást követően, melyet Sergiu Ciocan értékesített (1–0). A Sasok percekkel később közel álltak az egyenlítéshez, ám Hendre Zsolt csavarását Matthew Reynolds magabiztosan hárította. A térfélcsere után felgyorsultak az események, egy nagyváradi védelmi megingást kihasználva a vendégek egyenlítettek Daniel Gavriş találatával (1–1). A CAO válaszára nem kellett sokat várni, az 59. percben Ciocan tűpontos beadását Waritz Ákos hat méterről a hálóba fejelte (2–1). Negyedórával a mérkőzés vége előtt a játékvezető tizenegyest ítélt a székelyhídi alakulat javára, ám Sas Christopher jobb alsó sarokba tartó büntetőjét Reynolds kivédte. 

A Székelyhíd a végjátékban beszorította a NAC-ot a kapuja elé, az eredmény viszont nem változott. A zöld-fehérek a győzelemmel három pontra közelítették meg a diószegieket, miután a IV. Liga éllovasa 1–1-es döntetlent játszott a Belényessel szemben. „A IV. Liga szintjéhez képest egy elég tempós mérkőzést vívtunk, amin megérdemeltünk volna egy döntetlent, ám a focit gólra játsszák. A CAO-NAC kihasználta a helyzeteit, míg mi egy óriási ziccert, valamint egy tizenegyest is kihagytunk” – nyilatkozta lapunknak a lefújást követően Kiss Sándor, a Székelyhídi Sasok vezetőedzője. „Nagyon fontos győzelem ez a mai, büszke vagyok játékosaimra, hiszen két alapembert kellett egészségügyi okokból az utolsó pillanatban helyettesíteni. Kiválóan sikerült az első félidő, gyors labdajáratással és keresztlabdákkal megbontottuk az ellenfél védelmét. A második játékrész hatalmas csatát hozott, mindkét csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei. Javítanunk kell a helyzetkihasználáson, hatalmas ziccerek maradtak ki ezen a meccsen is” – fejtette ki véleményét a mérkőzéssel kapcsolatban Lukács Imre, a CAO-NAC trénere.

Jegyzőkönyv

CAO-NAC 1910 – Székelyhídi Sasok 2–1 (1–0). Sergiu Ciocan (8.), Waritz Ákos (59.), ill. Daniel Gavriş (56.) 

CAO-NAC: Reynolds – Ienciu, Mîndrilă, Jurcuţ, Mănoiu, Naghi (Șut, 76.), Pohl (Haş, 64.), Ciocan, Gergely, Zádori, Waritz (Budai, 84.). Vezetőedző: Lukács Imre.

Sasok: Ármos – Mare, Novák, Papp, Kádár, Lőrincz, Kulcsár, Gavriş (Szabó, 76.), Tiponuţ, Hendre, Sas. Vezetőedző: Kiss Sándor.

 Játékvezetők: Adrian Pop, Gheorghe Bologan és Florian Toia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában