Győzelem

2024.03.18. 08:40

Visszavágott a VSK U a Rapidnak a Román Kupából való kiesésért

A Nagyváradi VSK U hazai környezetben 80–69-re nyert a Bukaresti Rapid ellen a kosárlabda Nemzeti Liga felsőházának 6. fordulójában.

Fotó: Roby Boros

Szakács Dávid

A Kolozsvári UB-T elleni drámai vereséget követően a Nagyváradi VSK U a Bukaresti Rapid együttesét fogadta szombat este a Nagyvárad Arénában. A váradiakat fűtötte a visszavágási vágy, miután a Román Kupa elődöntőjében Cristian Achim legénysége 63–61-re kikapott a fővárosiaktól. A felsőházi találkozón bemutatkozott a piros-kékek új igazolása, Abdul Gaddy is, akit Eric Neal helyébe hoztak az együtteshez. 

Az összecsapás első tíz percében kiegyenlített játék folyt a két fél között, a Vörös Oroszlánok egy adott pillanatban hét ponttal ellógtak, amit a bukarestiek végül két egységre faragtak (24–22). A második negyedben a Nagyvárad megtáltosodott, a kiváló támadójátékra a vendégek képtelenek voltak reagálni, így a szünetben az állás 45–31 volt a hazaiak javára. A további két játékrészben a VSK U az eredmény megtartását tűzte ki célul, a Rapid csupán három pontot hozott vissza az utolsó 20 percben. A végeredmény 80–69, a nagyváradiak továbbra is a második pozícióban állnak a pontvadászatban. A bajnokság következő fordulójában a Várad a Voluntari CSO otthonába látogat szerdán 18 órától. 

„Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, többnyire lomhán játszottunk, ám akadtak olyan pillanatok, amikor kitűnően álltunk bele a meccsbe. A cél továbbra is az, hogy megtartsuk a második helyünket a TOP 10-es szakasz végéig” – nyilatkozta Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője. 

„Remek mérkőzést vívtunk egy igazán erős ellenféllel szemben. A játék jobb volt, mint az utóbbi találkozókon, viszont van még hová fejlődjünk. Boldog vagyok, hogy az első meccsemen ennyi lehetőséget kaptam” – jelentette ki Abdul Gaddy.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Bukaresti Rapid 80–69 (24–22, 21–9, 18–17, 17–21) 

Nagyvárad Aréna, 2628 néző 

VSK U: Gotcher 17, Freeman 12, Pearson 12, Tarolis 11, Baciu 8, Nicolescu 6, K. Richard 6, Arledge 3, Gaddy 3, Gheorghe 2, Năstruţ, Schmidt. 

Rapid: Pridgett 27, Petrilevicius 19, Hunter 10, Dorneanu 4, Altit 3, Fitzpatrick 3, Gîrbea 3, Oprea, Păduraru, Şomăcescu. 

Játékvezetők: Faur Alin Mircea, Bukuresti László, Trofim Cristian.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában