Kosárlabda

2024.03.31. 13:30

Vért izzadva, de nyertek a Dinamo ellen a váradi kosarasok

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata péntek este hazai környezetben 66–64-re legyőzte a Bukaresti Dinamo együttesét a Nemzeti Liga Top 10-es szakaszának utolsó előtti fordulójában.

Fotó: CSM Oradea

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK U a múlt heti eredményeknek köszönhetően két fordulóval a vége előtt bebiztosította második helyét a bajnokság Top 10-es pontvadászatában, így a rájátszásban a tabella hetedik pozíciójában végző alakulattal szemben harcolnak majd a továbbjutásért. Az utolsó előtti fordulóban a VSK U a Bukaresti Dinamo ellen lépett pályára péntek este a Nagyvárad Arénában. A tét nélküli találkozó nem hozott nagy érdeklődést, a csarnok lelátóin rengeteg ülőhely maradt szabadon.

A Vörös Oroszlánok gyengén kezdték az összecsapást, a pontatlan dobásoknak és az elvesztett labdáknak „köszönhetően” a fővárosiak négypontos előnnyel zárták az első tíz percet (14–18). A második játékrészben tovább folytatódott a piros-kékek vesszőfutása, a Dinamo Mandache hárompontosával előnnyel távozott a szünetre (28–31). A folytatásban javult a nagyváradiak játéka, Baciu labdaszerzéseinek és kosarainak hála fordítottak és az utolsó negyed előtt már 57–49-re vezettek.

A végjátékban Cristian Achim legénységének teljesítménye újból visszaesett, a bukarestiek visszajöttek a meccsbe és kiegyenlítettek, ám a Nagyvárad, ha nehezen is, de végül behúzta a mérkőzést (66–64). A találkozó legeredményesebb kosarasa az amerikai Sean Evans (Dinamo) lett 19 egységgel. A VSK U április 4-én 18.15-től a Kolozsvári UB-T vendégeként fejezi majd be a Top 10 küzdelmeit.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Bukaresti Dinamo 66–64 (14–18, 14–13, 29–18, 9–15)

Nagyvárad Aréna, 2000 néző

VSK U: Arledge 9, Baciu 13, Freeman 4, Gaddy, Gheorghe, Gotcher 12, Năstruț 5, Nicolescu 3, Pearson 8, K. Richard 8, Schmidt, Tarolis 4. Vezetőedző: Cristian Achim

Dinamo: Edwards 9, Evans 19, Grasu 9, Jones 5, Mandache 14, Djuric 3, Luca, Maticiuc, Moroșanu, Norfleet 5. Vezetőedző: Szotírosz Manolopulosz.

Játékvezetők: Faur Alin Mircea, Bukuresti László, Ivan Alexandru.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában