Labdarúgás

2024.03.23. 15:37

Sovány döntetlen az észak-írek ellen

Szakács Dávid

A román labdarúgó-válogatott első idei felkészülési mérkőzésén hazai környezetben látta vendégül Észak-Írországot péntek este a bukaresti Nemzeti Stadionban. Az észak-ír csapat az Európa-bajnoki selejtező során csupán az ötödik helyen zárt csoportjában 9 ponttal (oda-vissza verte San Marinót, valamint az utolsó fordulóban nyert a már kijutott Dánia ellen). A múltbéli gyengébb eredmények ellenére a találkozót a szigetországiak kezdték jobban, miután a 7. percben egy szélvész kontratámadás végén megszerezték a vezetést Jamie Reid révén (0–1). A Trikolorok a kapott gólt követően megrázták magukat és negyedórával később Denis Man lövésével kiegyenlítettek (1–1).

A térfélcsere után a románok teljesen átvették a mérkőzés irányítását, ám ez csak labdatartásban, valamint kisebb helyzetekben érződött. A végeredmény nem változott, Románia az iksznek köszönhetően már zsinórban 12.-ik meccsén nem szenvedett vereséget. Edward Iordănescu alakulata következő barátságos meccsén Kolumbiával szemben lép pályára kedden 21.30-tól az Atletico Madrid stadionjában. A kolumbiaiak pénteken 1–0-ra nyertek Spanyolország ellen Londonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában