Kézilabda

2024.03.08. 15:56

Románia társházigazdája lesz a 2026-os női kézilabda Európa-bajnokságnak

Illusztráció

Agerpres

Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Törökország szervezheti meg a 2026-os női kézilabda Európa-bajnokságot - tájékoztatott pénteken az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntéséről a román szakszövetség.

A közleményben emlékeztettek, hogy a 2026-os női kézilabda Eb megrendezésének jogáért tavaly október 25-éig lehetett pályázni, és az EHF mind Törökország, mind Csehország és Lengyelország, valamint Románia és Szlovákia közös pályázatát elfogadta.

A 2026-os kontinenstorna december 3. és 20. között zajlik majd, 24 csapat részvételével. A csoportmérkőzések helyszíne Nagyvárad, Kolozsvár, Antalya, Brno, Katowice és Pozsony lesz, a középdöntőben Kolozsvár és Katowice kap szerepet, a döntő hétvége mérkőzéseinek pedig szintén Katowice ad otthont.

Az EHF 2021-ben Oroszországot választotta a 2026-os Eb házigazdájának, tavaly nyáron azonban a háború miatt elvették tőle a rendezési jogot.

Az már korábban eldőlt, hogy a 2024-es női kézilabda Eb-t Ausztria, Magyarország és Svájc, a 2028-as kontinenstornát pedig Norvégia, Dánia és Svédország rendezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában