Sport

2024.02.15. 16:33

Hazai pályán játszanak a váradi vízi- és kézilabdázók

Forrás: CSM Oradea

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata első bajnoki mérkőzését vívja hazai környezetben az idei esztendőben szombaton 11.30 órától, ellenfele a Kolozsvári Politehnica lesz. A találkozót a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában rendezik meg. A váradiak keretéből hiányozni fog Vancsik Levente, Belényesi Dávid, valamint Radoslav Filipovic, előbbi kettő a román válogatottal, utóbbi a szerb együttessel szerepel a dohai világbajnokságon. A kolozsváriak jelenleg a hetedik helyen állnak a nyolc csapatos pontvadászatban.
A VSK kézilabdásaira komolyabb feladat vár majd szintén hazai pályán, ugyanis szombaton 18 órától a Szekélyudvarhelyi VSK gárdáját fogadják a másodosztály felsőházi rájátszásának 3. fordulójában. A piros-kék az eddigi idényben már kétszer találkoztak a székelyudvarhelyiekkel az alapszakasz folyamán, ám mindkét összecsapásukon vereséget szenvedtek (25–34, 30–33). A nagyváradiak a felsőházban két győzelemmel indítottak a Medgidiai SK (24–23), illetve a Vidombáki Teutonok (33–30) ellen, míg a székelyföldiek eddig egy meccset játszottak a playoff-ban, igaz azt megnyerték a Resicabányai VSK-val szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában