Sakk

2023.12.03. 16:01

Titus Bădic nyerte az év utolsó versenyét

Illusztráció

BN-összeállítás

A Nagyváradi Sakk Klub szervezésében december 2-án, szombaton került sor a Bihar Sakk Trófeája 2023 online villám-sakkversenyre, amelyet a www. chess. com sakkszerveren bonyolított le az egyesület. Összesen 16-an neveztek be, akik svájci rendszerben 7 fordulót játszottak 5 perc + 2 másodperc játékidővel játékosonként. Élénk küzdelem után az első helyet Titus Bădic (Nagyvárad) szerezte meg 6 ponttal (a 7 lehetségesből). Az első helyről a Sonneborn számítás döntött.

A további sorrend: 2. Karácsony Zsolt (Nagyváradi Crișul) 6,0 pont; 3. Nagy László (Nagyvárad, Németország) 5,0 pont; 4. Luca Dita (Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub) 4,0 pont; 5. Adrian Marius Paul (Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub) 4,0 pont; 6. Diószegi Ákos (Érmihályfalva) 4,0 pont stb.

A győztes oklevélben részesült. A verseny főszervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakk versenybíró volt. A teljes végeredmény és az összes játszma megtekinthető a következő webcímen: Trofeul Șahului Bihorean 2023 - Live Chess Tournament – Chess.com.

Mérleget vontak

A Nagyváradi Sakk Klub 2023-ban 13 egyéni online sakkversenyt szervezett, amelyeken összesen 195 sakkozó vett részt. A legtöbb győzelmet, összesen hármat, Adrian Marius Paul ((Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub) és Titus Bădic (Nagyvárad) szerezte, míg Bui Christopher (Fugyivásárhely- Franciaország) két győzelmet aratott. Rajtuk kívül, még öten szereztek egy-egy győzelmet az év során. A nőknél Dörner Gertrud Florentina (Szentandrás) az összes versenyen, amelyen elindult, első helyen végzett. Összegezve, a 2020. május 11-i megalapítása óta eltelt bő három és fél évben a Nagyváradi Sakk Klub összesen 60 online sakkversenyt szervezett, 56 egyénit és 4 csapatversenyt, amelyeken összesen 1210 sakkozó vett részt, a klubtagok száma pedig 315-re nőtt, így nemzetközi szinten továbbra is a közepes méretű csapatok közzé tartozik. A versenyek főszervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakk versenybíró és a klub szuperadminisztrátora volt. 2024-ben továbbra is havonta terveznek versenyeket, új ingyenes belépéseket az online sakk klubba, amely előfeltétele a versenyekben való részvételnek, az alábbi weboldalon lehet igényelni: https://www.chess.com/club/sah-club-Oradea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában